CHIC FRANCUSKINJA

Vjerna svom stilu: Brigitte Macron pohvalila se genijalnim kaputom kakav bismo odmah preselili u svoj ormar

06.05.2021 u 10:06

Bionic
Reading

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegova supruga Brigitte nazočili su obilježavanju dvjestote obljetnice smrti francuskog cara Napoleona Bonapartea u katedrali Saint-Louis

Kao i obično, sve oči ponovno su bile uprte u besprijekorno odjevenu francusku prvu damu koja nastavlja nizati svoje besprijekorne stajlinge.

Bivša učiteljica, koja je od svog supruga starija 24 godine, prema je često kritizirana zbog svojih odjevnih kombinacija koje prkose uvriježenim pravilima odijevanja dama u zrelijoj dobi, oduševila je modne znalce svojim odabirom za ovu prigodu.

  • +5
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Brigitte drži se svoje provjerene stilske formule koja podrazumijeva čiste linije bez puno detalja, klasične krojeve i bezvremenske komade koji laskaju njezinoj nježnoj figuri.

Poznata je po svojoj bogatoj kolekciji kaputa koji prate liniju tijela, a u katedrali je briljirala odabravši statement model u efektnoj nijansi kraljevski plave te elegantnog kariranog uzorka ukrašenog zlatnim gumbima.

Emmanuel i Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Arthur Nicholas Orchard / AFP / Profimedia

Prva dama Francuske ovaj je upečatljiv kaput spojila s uskim crnim hlačama i crnim stiletticama kreiravši jednostavan i profinjen stajling prikladan za brojne prigode.

Zaštitna maska u crnoj boji i minijaturna torbica od crne kože savršeno su se uklopili u ovaj elegantni look, tako tipičan za Brigitte Macron.

Inače, obilježavanje Napoleonove smrti izazvalo je brojne kontroverze u Francuskoj. Francuski osvajač je prije 200 godina umro u egzilu na otoku Sveta Helena 5. svibnja 1821. Službene komemoracije dvjestote obljetnice njegove smrti izazvale su žestoke rasprave među onima koji ga smatraju mračnim dijelom povijesti i onima koji podržavaju njegovo nasljeđe.