„Sloboda po prirodi - Freedom by Nature”

Vinarija Roxanich predstavila inovativno, iskreno iskustvo uživanja prirodnog vina za neovisne ljude

07.12.2021 u 11:49

Bionic
Reading

Novo ruho Roxanich brenda i veličanstvena ponuda dugo odležanih, rijetkih, prirodnih vina iz drevnih venecijanskih zemalja predstavljeni su u najsuvremenijim prostorijama Roxanich Winery and Design Hotel-a u Motovunu u Istri 3. prosinca 2021. godine

Ljubitelji vina i dizajna iz cijelog svijeta okupili su se kako bi se nadahnuli ovim istinskim obiteljskim skladom: izložbom slika Petre Rožanić, koja je poslužila kao okosnica novog identiteta, predavanjem o osobnoj filozofiji i stvaralaštvu Mladena Rožanića, posvećenog ekskluzivnoj temi „Buđenja vina“ i predstavljanjem okosnice nove komunikacije vinarije na temu „Freedom by Nature“ – sloboda po prirodi u režiji Lare i Sare Rožanić.

Švicarski poduzetnik Mladen Rožanić osnovao je svoju avangardnu vinariju u Motovunu s vinogradima na lokaciji Bačva i Bušure u Istri, a vodi je i danas sa svojih šest kćeri po kojima je nazvana linija Sorelle, s naglaskom na beskompromisnoj kvaliteti. Vinogradima.

„Naše misli, vina koja proizvodimo i pijemo, umjetnost u kojoj uživamo odgovorno odražavaju svijet u kojem želimo živjeti“, rekao je Mladen Rožanić na predstavljanju novih etiketa. Dok on osobno nastoji probuditi percepciju dugo odležanih, prirodnih vina, shvaćajući ih onako kako ih je priroda zamislila, obiteljska umjetnica Petra Rožanić u likovnim izričajima i slikama pokazuje svoj puni karakter za potpuno nove etikete vina Roxanich.

Nova Roxanich generacija, predvođena pametnim i lijepim sestrama Larom i Sarom Rožanić, poznatim i kao Sorelle, predstavila je u Motovunu novi pravac komunikacije u suradnji sa međunarodnom agencijom za brendiranje iz Zurich-a Brand New World, odgovornom za profesionalno usklađivanje svih komunikacijskih komponenti vinarije, hotela i restorana u sveobuhvatan identitet.

Slogan “Freedom by Nature” bit je svega za što se Roxanich d.o.o. zalaže. Na temelju vlastite, strogo prirodne prakse proizvodnje vina, kao i osobnih uvjerenja na kojima vinar Mladen Rožanić i njegovih šest kćeri - Sorelle, grade cijeli obiteljski posao, slogan "Freedom by Nature" više je od zbroja njegovih dijelova. Snažna je to filozofska izjava inspirirana učenjima Rudolfa Steinera o prirodi i osobnoj slobodi, kao i o autentičnoj, intimnoj povijesnoj pozadini koju obitelj Roxanich nosi sa sobom, sa svojim drevnim venecijanskim naslijeđem još od davnih 1200-tih godina.

Roxanich čvrsto stoji iza obiteljskih vrijednosti da bude iskrena ponuda za inteligentne i neovisne ljude, koji žele formirati vlastito, visoko informirano i kultivirano mišljenje o prirodnom vinarstvu, te otkriti nove horizonte u životu kao ultimativne izraze osobne slobode.

Vinski entuzijasti se slažu da je vrijedilo čekati ovaj novi dizajn Roxanich brenda. Izbor od 20 organskih vina, od laganih bijelih i rosé vina punih okusa, preko odležanih i maceriranih jantarnih i kompleksnih crvenih vina, suviše je obiman da bi se iskusio odjednom. Radi lakšeg snalaženja, vina Roxanich su sada podeljena u tri različite linije: PHILOSOPHY, SORELLE i FIRST ROSES.

„Ne vjerujemo u prodaju obećanja, već u ispunjavanje istih. Čvrsto se držimo mišljenja da vino treba predstavljati tek kada dostigne balans i bude spremno za uživanje. Ovaj pristup pokreće naš rad i definira našu posvećenost da isporučimo zrela i zaokružena vina. Naše nove kolekcije i etikete vina u potpunosti odražavaju tu posvećenost“, rekao je Mladen Rožanić.

Uz maksimum znanja, Mladen dovodi vina do boca uz minimalne intervencije. Ovime je uspostavljena osnova i ultimativna vizija vinificiranja i dozrijevanja međunarodnih i autohtonih sorti, kao što su Teran, Merlot, Borgonja, Cabernet Sauvignon i Pinot crni, uključujući i fortificirana, ali čak i pjenušava vina, koja tvore najprestižniju liniju Philosophy.

Asortiman Sorelle posvećen je šest kćeri Mladena Rožanića – vina ljubavi – vina za ljubav. Etikete vina Lara 1/6, Petra 2/6, Sara 3/6, Mara 4/6, Zara 5/6 i Tara 6/6 nastavljaju Mladenovu tradiciju maceriranih i spontano fermentiranih vina, oslikavajući sunce, zemlju, dah i dušu Istre u bijeloj i crvenoj boji.

„Dvije najpopularnije hrvatske crvene sorte – Plavac Mali s čuvenog položaja Dingač i drevno istarsko grožđe Teran – spojeni su prvi put u povijesti u jedinstvenom vinu koje nosi moje ime. Baš kao i ovaj spoj, moje slike odražavaju naizgled nespojive komponente, ali istovremeno izražavaju punoću moje osobne slobode“, smatra Petra Rožanić, nosilac vina Roxanich Petra 2/6.

Asortiman „First Roses” ili „prve ruže” predstavlja najmlađa vina podruma Roxanich – bijela, crvena i rosé vinificirana u neutralnim bačvama. U samim nazivima ovih vina pronalazimo tragove istarske i venecijanske povijesti, geografije, kulture i baštine. Montona, Mirna, Rovigno, Portorose, Draga i Venezia definiraju kolekciju „First Roses” kao pravi omaž predivnom pejzažu koji okružuje Roxanich vinograde i njegove veličanstvene ljude.

Izložba slika Petre Rožanić, koja je poslužila kao inspiracija za novi identitet, predstavlja prvu izložbu otvorenu u vinariji. Izložbu je svečano otvorio Ranko Murtić, predsjednik Fondacije Murtić i najavio nastavak višegodišnje suradnje sa vinarijom Roxanich.

„Mladenovo i moje dugogodišnje prijateljstvo je preraslo u profesionalni odnos. Planiramo poslovnu suradnju, uz njegovu ambiciju da promovira art u prostorima vinarije. Budućnost Fondacije Murtić je bliska Mladenovoj viziji. Fondacija promovira različite umjetnike. Pratimo Petrin rad od samog početka i mogu samo reći da je napravila divnu prvu izložbu, koja je postavila osnove vizualnog identiteta i buduće tradicije kuće Roxanich.“

Više informacija pronađite na web stranici.