ljudi vs roomba

[VIDEO] Stavili smo pred robotski usisavač pet različitih prljavština i prepreka, pogledajte kako je prošao u velikom testu

07.05.2019 u 13:37

Bionic
Reading

Volimo vjerovati kako nam tehnologija u domovima oslobađa vrijeme, no zapravo često se dogodi da što više tehnologije koristimo to manje vremena imamo. E-pošta nam nije olakšala komunikaciju, primorala nas je da komuniciramo više, perilice za suđe nisu nam olakšale proces pranja tanjura, samo su dodale nove zadatke i troškove. No postoji tehnologija koja nam od 2002. godine stvarno oslobađa vrijeme, ali i omogućava da čišćenja podova napokon prepustimo nekom drugom

Kada se prvi puta pojavila na tržištu 2002. godine, Roomba se činila kao nešto što pripada budućnosti u kojoj već dugo živimo s robotima. Mali kućni robot imao je jednu jasnu zadaću, čistiti podove bez pomoći ljudi, zadaću koju je obavljao prilično dobro u vremenu kada je igranje zmijice na mobitelu bio posljednji krik tehnologije.

Od tada se puno toga promijenilo u svijetu napredne tehnologije. I Roomba se dosta promijenila, ali uvijek s ciljem što efikasnijeg čišćenja.

Kako bismo se zbilja uvjerili u efikasnost ovog malenog kućanskog pomoćnika, podvrgnuli smo ga opakom testu - čišćenju kućanstava s ljubimcima i malom djecom. Htjeli smo provjeriti može li Roomba sve što se za nju kaže, a je li prošla sve izazove koje smo pred nju stavili pogledajte u videu:

Koliko efektivno Roomba čisti mogli ste vidjeti u videu, a posebno je za istaknuti da je Roomba danas dostupna u više različitih modela kako bi odgovorila na različite želje i potrebe svakog od nas. Tako možete pronaći modele koji su povezani s pametnim telefonima preko kojih se Roomba može aktivirati čak i ako niste kod kuće. Možete odabrati koje prostorije kuće očistiti - i sve to dok pijete kavu. Najnoviji model ima čak i funkciju automatskog pražnjenja prljavštine u bazu za praženjenje čime čišćenje postaje još jednostavnije i brže. S raznim četkama, filtrima i jačinama usisa, Roomba je izrazito prilagodljivu svim prostorima koje pred nju stavimo.

Prvi model predstavljen je 2002. godine, a isti nije stvoren preko noći. Timu stručnjaka je 1997. godine bila zadana važna zadaća i to ta da u potpunosti promijene način čišćenje. Pet godina teškog rada, nekoliko prototipova i na desetke neprospavanih noći doveli su tim do cilja. Robotski usisavač iRobot Roomba je napokon rođen 2002. godine. Od tada ide sve kao podmazano. Roomba je prošla preko nekoliko generacijskih izmjena, više puta je promijenila oblik i primaknula se rezultatu od skoro 100% učinkovitosti čišćenja i to uz potpunu neovisnost. Do polovine 2013. godine u cijelom svijetu se prodalo više od 9 milijuna robotskih usisavača Roomba i taj broj raste iz godine u godinu. Potpuna predanost robotici dovela je iRobot na sami tron robotskih pomagača na kojem ponosno sjede posljednjih 25 godina.

Dok Roomba radi - vi odmarajte!

Iskoristite akcijsku ponudu za Roomba e5158 od 06.11. do 31.12.2019. (ili do isteka zaliha) i uštedite. Redovna cijena proizvoda je 3.599,00 kn, a sada ga možete pronaći po akcijskoj maloprodajnoj cijeni od 3.199,00 kn. Akcija vrijedi na svim iRobot Hrvatska prodajnim mjestima, te na prodajnim mjestima Emmezeta, Chipoteka, Elipso, Svijet Medija, eKupi, Harvey Norman, Links i Bazzar. Detalje o proizvodu potražite ovdje.