Eva sardine

Veliki povratak malih riba

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ako si u kuhinji kao riba u moru, onda znaš cijeniti kvalitetu dobre namirnice i njezino porijeklo. Eva sardine ulovljene su u Jadranskom moru koje ima baš idealne uvjete za najbolju sardinu

Svježe sardine iz Jadranskog mora, kojima smo dodali samo malo ulja i još manje soli, fantastičan su odabir za brz obrok, kad ti se baš ne da kuhati ili jednostavno ne stižeš. Ali ako misliš da se s Eva sardinama ne može kuhati, na svoju sreću, varaš se!

Jedne sardine, more recepata

Ta mala i nama omiljena riba odlična je u toliko puno recepata. Od sardina možeš napraviti pogaču, salatu, quiche, tart ili namaz. Možeš ih gratinirati ili sljubiti s rezancima ili nekom drugom paštom pa dodati rajčicu i kap dvije maslinova ulja za mediteranski štimung.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Coolinarika

Ako ti je do salate, Eva sardina prava je delicija kad se miješa s povrćem. Stižu nenajavljeni gosti? Neka, ako ima sardina pri ruci, bruskete spašavaju stvar, a i spomenuti namaz radi se lakše i brže nego što se čini.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Coolinarika

Recepata je puno pa inspiraciju svakako pronađi na Eva web stranici.

Od Jadranskog mora do tvog stola

Možda je sitna, ali sardina sa sobom donosi pravo bogatstvo. Puna je omega-3 masnih kiselina koje, redovitom konzumacijom, mogu smanjiti rizik od bolesti krvožilnog sustava te pomažu kod razvoja živčanih stanica, posebice kod djece. Bogata je vitaminima D i B12, baš kao i kalcijem važnim za razvoj kostiju. A koliko je puna bjelančevina, zna svatko tko za njom posegne nakon dobro odrađenog treninga.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

No najveća prednost Eva sardina jest upravo ta što dolazi iz Jadranskog mora. Ribari ih ulove u dijelovima Jadrana koji ima najbolje uvjete za rast ove ribe, odnosno tamo gdje je temperatura 9°C, a salinitet 38,3 promila.

Iz ribarskih mreža odmah idu u Mirna tvornicu u Rovinju, gdje se pažljivo čiste i slažu u limenke. Dodajemo im malo soli i ulja. Nema nikakvih umjetnih konzervansa jer Eva sardina je najbolja takva kakva je – svježe ulovljena i obrađena, spremna da u njoj uživaš. Bilo da je nestrpljivo pojedeš iz limenke uz malo domaćeg kruha ili da s njom pripremiš neko od ukusnih jela.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!