pixie cut

Veliki povratak kratke kose: Ova nekada klasična frizura dobila je novi izgled i najtraženija je u salonima diljem svijeta

13.05.2021 u 16:13

Bionic
Reading

Nova sezona donosi i nove trendi frizure, no malo je koja tako bezvremenska kao pixie frizura. Jednostavna za održavanje, a tako efektna, ova frizura s razlogom postaje sve popularnija, a predviđa se kako će upravo ovo biti najtraženija ljetna frizura

Ususret ljetu nove pixie frizure pokazale su Rihanna i Léa Seydoux, a ovaj svježi izgled koji stavlja naglasak na crte lica sve je popularniji. Poprilično kratka, nestašno razbarušena frizura koja je bila vrlo popularna 90-ih godina ove sezone dobila je naziv 'moderni pixie'.

Premda šišanje kose na kratko može djelovati poprilično dramatično te je takvu odluku ponekad teško donijeti, brojni primjeri dokazuju kako je kratka frizura vrlo često pun pogodak. Dovoljno je kroz modnu povijest otići nekoliko godina u nazad i prisjetiti se Linde Evangeliste, Audrey Hepburn, Zöe Kravitz, Halle Berry i Charlize Theron koje su odličan primjer kako odvažna kratka frizura može biti doista sjajan izbor.

Ova frizura predstavlja veliku promjenu, stoga prije nego li sjednete na frizerski stolac, doista morate biti sigurni u tu odluku jer nakon šišanja nema povratka. 'Pixie frizura će vas ogoliti i učiniti da se osjećate izloženijima, pogotovo ako ste do tada imali dugu kosu,' kaže Luke Hersheson, izvršni direktor Hershesonsa.

Popularnosti ove frizure u prilog ide i činjenica da su mnogi nakon lockdowna i godine provedene uglavnom unutar četiri zida više no ikad spremni na promjene. Tako se u salonima diljem svijeta bilježe sve češći zahtijeva za kratkim frizurama, a pixie se mnogima čini kao idealan odabir.

Moderni način nošenja pixie frizure, kako su pokazale Rihanna i Léa Seydoux, je razabrušen s pomalo neurednom teksturom, a za dobar izgled važno je kombinirati dobro ošišanu kosu te pravilnu upotrebu proizvoda za njegu kose. Prvi i najvažniji korak je stil šišanja kod kojeg valja izbjegavati stari, precizan stil šišanja. Strane ne moraju nužno biti potpuno simetrične već frizura mora imati slobodan i pomalo nestašan izgled. Prilikom oblikovanja frizure dobro je koristiti kreme ili gela koji će istaknut taj dječački, razbarušeni izgled.