NEUGODAN POZIV

Velika svađa na modnoj sceni

30.10.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Ne želite se zamjeriti supermodelu Naomi Campbell, a upravo je to napravila Victoria Beckham angažirajući na svojoj modnoj reviji na Londonskom tjednu mode samo jednu manekenku koja nije bila pripadnica bijele rase. Uslijedio je privatan, ali neugodan poziv Naomi Campbell

Naomi, angažirana u kampanji čiji je cilj razotkriti rasnu diskriminaciju u modnoj industriji, osobno je nazvala bivšu spajsicu da bi raspravile to pitanje.


'Nazvala sam Victoriju i razgovarala s njom', izjavila je Naomi za Mirror. 'Ne želim isticati sve. Bila su neka imena na tom popisu. Netko je to možda napravio nenamjerno. Ona je bila jedna od tih dizajnera.'

Nije poznato kako je Victoria reagirala, a hoće li to izazvati ikakve promjene, vidjet će se na njezinoj sljedećoj reviji.


Dvije su žene popravile svoj odnos nakon prve svađe još 2000, kada se Naomi javno pitala zašto Victoriju zovu 'Posh'. Victoria je kasnije odgovorila nazvavši Naomi 'velikom kravom' u emisiji 'Victoria's Secrets'. Osam godina kasnije Victoria se pridružila Naominoj akciji Fashion for Relief Flood i otada su bliske.

Naomi je dio antidiskriminacijske kampanje Diversity Coalition u kojoj su još Bowiejeva supruga Iman i modna agentica Bethann Hardison.

U otvorenom su pismu upravnim tijelima modne industrije u New Yorku, Londonu, Parizu i Milanu istaknule nedostatak modela druge boje kože te prozvale modne kuće odgovornima za taj čin. Na neugodnom popisu našla su se imena poput Calvina Kleina, Chanela, Armanija, Guccija, Donne Karan i Victorije Beckham, piše MailOnline.