MIŠLJENJE STRUČNJAKA

Već su ih pokopali: Ova četiri trenda u uređenju doma više nisu popularna

01.03.2019 u 19:33

Bionic
Reading

Nova godina sa sobom nosi i mnoštvo novih trendova u svijetu interijera, a prema mišljenju tima dizajnera s ova četiri trenda bismo se ove godine trebali konačno oprostiti u misiji postizanja elegantnog izgleda doma

Izložena rasvjeta

Velike Edisonove žarulje na špagi već nekoliko sezona suvereno vladaju svijetom interijera, no dizajneri su složni s mišljenjem kako im je ove godine, u trendovskom smislu, odzvonilo.

Svoje mišljenje potkrepljuju činjenicom da je svijet interijera postao zasićen ovom jednostavnom i izloženom rasvjetom te predlažu da u obzir uzmete rasvjetu s dodatkom sjenila koje prekriva žarulju.

NISU SAMO UKRAS

Ove sobne biljke pročišćavaju zrak, a preporučili su ih znanstvenici NASA-e

Pogledaj galeriju

Granitna radna ploča u kuhinji

Iako je riječ o trendu koji je s godinama postao sinonim američkih kuhinja, u novoj godini mnogima neće predstavljati prvi izbor. Granitne radne ploče tako će zamijeniti radne površine od mramora, kvarca i drva nalik mesarskom bloku. Planirate li ove godine postojeću kuhinju removirati ili zamijeniti potpuno novom, radne površine od navedenih materijala, prema mišljenju dizajnera interijera, svakako biste trebali uzeti u obzir.

Reciklirano drvo

Iako je riječ o materijalu koji svakom prostoru daruje ugodan rustikalan osjećaj, ove godine sve ćemo ga rjeđe viđati u interijerima.

Parket od bambusa

Bambusovom parketu proteklih godina naglo je narasla popularnost predstavljajući ekološki prihvatljivu alternativu hrastu i drugim uobičajenim podnim materijalima, no dizajnerima interijera u posljednje vrijeme predstavlja zamor. Umjesto bambusovog parketa, dizajneri ove godine predlažu takozvane terrazzo pločice od umjetnog kamena.