IVA ŠULENTIĆ:

'Već godinama pokušavam opisati svoj stil'

03.06.2015 u 08:37

Bionic
Reading

Voditeljica Iva Šulentić poznata je po svom modnom stilu koji odgovara njezinom veselom i razigranom karakteru. Otkrila nam je između ostalog voli li šopingirati, čega joj nikad nije dosta u ormaru i kako joj se sviđa naša ulična moda

U čemu se najbolje osjećate? Koja je vaša omiljena kombinacija za svaki dan i za izlaske?
Najbolje se osjećam u trapericama i običnom T-shirtu, ali u posljednje vrijeme i u haljinama. Bitno mi je da mi je udobno i da me odjeća ne sputava, a ti mi komadi to itekako omogućuju. Mogu ih nositi cijelog dana, a onda u istoj kombinaciji produžiti i u noćni izlazak.

Čega vam nikad nije dosta u ormaru?
Nikad dosta, nikad dosta… Čarapa! Uvijek negdje pobjegnu ili se sakriju!

Šopingirate li ciljano npr. na sniženjima ili kad vam se nešto svidi?

Nisam neka velika ljubiteljica šopinga, odnosno nikada ga ne planiram. Kupujem uglavnom na putovanjima ili onako usput, kada mi nešto zapne za oko, svidi mi se i OK je cjenovno. Zato volim i sniženja - odličan je osjećaj kupiti nešto super povoljno!

383929,383811,383885,383825Kupujete li kad online?
Prije sam dosta kupovala online i gotovo sam svakodnevno 'češljala' eBay u potrazi za nekim komadima. U posljednje vrijeme rjeđe, čisto zato što ne stižem više toliko biti za kompom, ali super je to način kupovanja, pogotovo kada pronađete stranice na kojima imate osjećaj da je baš svaki komad stvoren za vas.

Koja bi tri vječna komada odjeće svaka žena trebala imati u svojoj garderobi?

Ah, klasika - dobra mala crna haljina, dobre traperice i dobar baloner.

Bez čega ne možete u neseseru u proljeće/ljeto?
Cijelu godinu broj jedan u mojoj kupaonici i neseseru su četkica i pasta za zube. Odmah potom čistač za lice i hidratantna krema, a trenutno je u velikoj prednosti Vichyjeva.

Kako biste opisali svoj stil?
Već ga godinama pokušavam opisati, ali on se konstantno mijenja. Ne samo iz godine u godinu ili iz doba u dob, već na svakodnevnoj bazi, ovisno o raspoloženju, rasporedu toga dana i mojim idejama. Volim se igrati modom pa je tako stil nešto što je samo zajednički nazivnik toj svakodnevnoj igri u kojoj uživam, ali činjenica je da se s godinama pročistio. Ipak, i dalje jedan dan mogu biti 'sportivo', a već drugi dan žena, dama, spremna za primanje. I uživam u tim promjenama.

Treba li vam puno vremena da se spremite za izlazak?
Onoliko minuta koliko mi treba da stavim crveni ruž.

Vaš dnevni beauty ritual?
Jutarnje umivanje lica i stavljanje hidratantne kreme, eventualno BB krema povrh nje, malo rumenila, maskare i to je to. Ukoliko je riječ o poslu ili nekoj posebnoj prilici, pojačam šminku u vidu sjenila ili tuša, dodam ruž, shimmer, sredim obrve i gotovo. Manje je više! Što se baš rituala tiče, preferiram kupanje povrh tuširanja (kada god stignem!) i uvijek se namažem kremom ili uljem jer volim finu, mirisnu i mekanu kožu. To je to!

Štikle ili tenisice - što vam je draže?

Volim štikle, volim kako se krećemo u njima i kako noga izgleda u njima, ali, čast izuzecima, od njih bole noge. Jurim onda kući u neke udobne šlapice jer volim imati osjećaj da hodam po oblacima. Zato malenu, ali malenu prednost ipak dajem ravnim potplatima i tenisicama.

Što volite vidjeti na muškarcima, a što ne?

Ako muškarac ima stila i zna nositi sve što stavi na sebe, nemam nikakve zamjerke. Bio on casual, uvijek u majicama i trapkama, ili muškarac koji voli nositi odijela, košulje, kravate i leptir-mašne. To može biti taaaako mljac! Ipak, ono što mi se ne sviđa svakako su debele lančine, uske majice koje ocrtavaju apsolutno svaki dio njegova torza, špic-papak s kožom, cirkonima i ostalim 'ukrasima' te remenje s velikim kopčama, pogotovo ako su markirane. Ajoj!

Vaša najveća modna pogreška?

Bilo ih je svakojakih, ali na njima se uči, zar ne?

Što nikad ne biste odjenuli?

Ništa što prelazi granicu dobrog ukusa, naginje vulgarnom i umjetno divljem, a nema veze s vezom i od mene radi karikaturu ili pak osobu drugačijeg predznaka. Držim se onog – manje je više, ali u mom je slučaju to manje kože.

Koje vam je razdoblje u modi najdraže?

I u tom slučaju vrijedi ono 'samo mijena stalna jest'. Dugo su mi osamdesete bile najdraže i još ih volim, ali onda sam nekako počela nositi stvari koje izgledaju kao da su iz maminog ormara iz sedamdesetih, a kad sam se dokopala nekih stvari s aurom pedesetih, oduševila sam se. Ne znam. Moda je tako divna i svako je razdoblje prekrasno na svoj način. Dobro, o devedesetima bi se dalo razgovarati.

Kako ocjenjujete street style kod nas? Što vam se sviđa, a što ne? Ima li tu dovoljno originalnosti?

Mislim da ima. Dobro, ovisi to kojom se ulicom šećete, kao i u velikim svjetskim gradovima. Nisu ljudi jednako odjeveni na periferiji i u centru, niti jednaku pažnju pridaju tomu na drugačijim lokacijama. Ipak, mislim da je ekipa kod nas sve više svoja, originalna i kreativna i sviđa se smjer u kojem se sve kreće.

U čemu ćemo vas najčešće viđati ovog ljeta?

Mislim da će pobijediti razne haljinice – navučem ih ujutro, obujem balerinke ili štogod drugo ravnoga đona, a u auto ubacim štiklu ili platformu za navečer, ako ustreba – i spremna sam za sve toga dana!

Koliko pratite trendove? Jeste li ovisni o modi?

Daleko sam od ovisnice. Volim prolistati modne časopise, uživam vidjeti zanimljivo sređene ljude na cesti, ali trendove pratim jedino podsvjesno. Moda je za mene doista igra - spajam stvari koje su možda nespojive i nekako ih nosim, volim se igrati uzorcima i materijalima i u svom ormaru od starih stvari slagati nešto novo, makar uz pomoć detalja. Ormar može biti naše igralište, a ne obveza i vid dokazivanja.

Jeste li kao tinejdžerica eksperimentirali s modom i šminkom?

Sa šminkom u počecima, kada sam s curama sama išla na more, a svaka je u neseseru imala tek nekolicinu proizvoda pa smo tih dana na lice stavljale sve! Uf! Kasnije sam se sve manje šminkala i danas sam došla do toga da najviše volim taj zdravi no make-up look. Što se mode tiče - naravno, odrasla sam u devedesetima i ušla u novi milenij, bilo je tu svakojakog eksperimentiranja i isprobavanja. Nekad uspješnog, nekad jaaaako neuspješnog. Ah!