LICE BEZ MANE

Uz ova pravila koža će vam biti ljepša i zdravija

13.09.2013 u 09:02

Bionic
Reading

Za ljepotu su žene većinom spremne probati baš svašta, ali neki savjeti koje su i naše bake prakticirale uopće nisu loši

Ako, primjerice problema s aknama ili općenito osjetljivu kožu, sigurno ste pročitali i čuli puno savjeta. Neki su se činili dobrima, drugi su bili smiješni, ali u moru stereotipa i mitova neki stari savjeti ipak su istiniti. Huffington Post izdvaja pet savjeta koje vrijedi primijeniti za ljepšu i zdraviju kožu.

1. Lice ne morate prati vrućom vodom da bi bilo potpuno čisto. Vruća voda zapravo može uzrokovati crvenilo i iritaciju kože ako ste osjetljiviji. Uz crvene flekice koje ostaju dulje na koži moguće je čak da zaradite i akne. Ovo pravilo vrijedi i za ostatak tijela, tako da je pametno izbjegavati vruće kupke ako imate osjetljivu kožu.

2. Ulje je dobro za kožu, usprkos uvjerenjima da je previše masti. Još su naše bake koristile razna biljna ulja za njegu i zaštitu kože, poput maslinova. Ako želite njegovanu i glatku kožu, lice možete prati kokosovim uljem ili ga koristiti za vrijeme tuširanja, nanijeti ga nakon što ste se oprali. Nakon nekoliko puta upotrebe vidjet ćete kako je koža mekša i ljepša. Možete koristiti sezamovo i maslinovo ulje.

3. Da biste otklonili mrtve stanice s kože, ne morate je ribati. Većina pilinga za kožu previše je agresivna za gotovo sve tipove kože. Umjesto umjetnih pripravka s nepoželjnim sastojcima, probajte koristiti voće. Ako niste alergični i ne smetaju vam voćne kiseline, kožu istrljajte korom manga, usitnjenim jagodama ili komadićima svježeg ananasa. Ostavite sokove na licu nekoliko minuta pa temeljito isperite.

4. Od svih proizvoda za njegu kože važnija je zdrava prehrana. Uravnotežena prehrana s puno voća, povrća, ribe i zdravih žitarica doprinijet će zdravoj i sjajnoj koži prije nego razne kremice i ostali proizvodi koji znaju biti prilično skupi.



5. Čokolada ne uzrokuje akne, a krivce radije potražite u tjestenini i kruhu.
Znanstveno nikada nije dokazano da čokolada uzrokuje akne, ali neka istraživanja povezala su ih s kruhom i tjesteninom. Stoga radije izbacite to dvoje ako želite napraviti test, a priuštite si koju kockicu ukusne tamne čokolade.