TJESKOBA I DEPRESIJA

Utjecaj televizije na djecu gori nego što se mislilo

28.08.2013 u 11:13

Bionic
Reading

Prema novom istraživanju, vrijeme koje djeca provode ispred televizora ima puno lošije učinke nego što se mislilo

Pretjerano gledanje televizije ima toliko negativan utjecaj kod djece da im može sniziti samopouzdanje i razinu zadovoljstva i sreće, objavio je BMJ Open

Djeca koja provode više vremena na računalima, gledajući televiziju i igrajući video igrice također više osjećaju tjeskobu i depresiju, piše Daily Mail

Prošlotjedno istraživanje pokazalo je kako polovica svih sedmogodišnjaka nije dovoljno aktivna, s time da su djevojčice daleko manje aktivne od dječaka.

Samo 51 posto svih sedmogodišnjaka u Velikoj Britaniji bavi se jednim satom vježbanja i kretanja svaki dan. Od toga je samo 38 posto djevojčica koje se bave kretanjem i rekreacijom. Polovica ove dobne skupine u prosjeku sjedi 6,4 ili više sati dnevno.

Profesor Kevin Fenton, direktor Public Health England’s, objašnjava kako na kvalitetu života djece utječe više faktora, od socijalnih pa do financijskih uvjeta života.

No roditelje treba poticati da djeca provode više vremena u igri i kretanju poput plivanja ili bicikliranja, a manje da budu ispred televizora ili računala.