BOGAT PROGRAM

Ususret Danima Kanade

20.09.2013 u 19:59

Bionic
Reading

Kanadska veleposlanica, gđa Louise LaRocque, pripremila je tradicionalno kanadsko jelo s izvršnim šefom kuhinje hotela Sheraton Zagreb i najavila Kanadski tjedan te utrku Terry Fox

Veleposlanica Kanade, gđa Louise LaRocque, u restoranu Kralj Tomislav hotela Sheraton Zagreb asistirala je izvršnom šefu kuhinje hotela Matiji Balentu u pripremi jednog od tradicionalnih jela Kanade: jastoga s divljom rižom.

Gospođa LaRocque tako je najavila Dane Kanade, povodom 20 obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Kanade i Republike Hrvatske.

Dani Kanade održavat će se na nekoliko lokacija u Zagrebu, počevši sa svjetski poznatom utrkom humanitarnog karaktera The Terry Fox Run, koja će se odvijati ove nedjelje, 22. rujna 2013, od 14 do 18 sati na jezeru Jarun, u Hrvatskoj 14. put.

Sheraton Zagreb hotel tradicionalo podupire The Terry Fox Run kao i prethodnih godina te će za utrku pripremiti kanadske palačinske s javorovim sirupom. Ukupni prihod od prodanih palačinki uplaćuje se u Zakladu čiji je cilj borba protiv raka.

U razdoblju od 30. rujna do 4. listopada 2013. u restoranu Kralj Tomislav u Sheratonu Zagreb, odvijat će se Tjedan kanadske kuhinje. Posjetitelje restorana očekuju tradicionalna jela koja obilježavaju kanadsku kuhinju, poput juhe od luka s pivom, jastoga s divljom rižom, pačjih medaljona te tortica od šumskog voća s nezaobilaznim javorovim sirupom.