U STILU VISOKE VOLTAŽE

Usudite se nositi trendi kričave boje

10.05.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Neonske boje - limun žuta, ciklama ružičasta, limeta zelena, indigo plava i narančasta - totalni su hit koji je sa svjetskih pista preselio u uličnu modu. A kad nam kričavo ludilo narede Victoria Beckham, Lanvin, Cacharel, Michael Kors, tko bi im proturječio

Ženstveno odijevanje ovog je proljeća dobilo novu dimenziju zahvaljujući paleti neonskih boja. High-voltage stil, rekli bi modni znalci.

Bogati materijali poput luksuznog tafta i sajnog duchesse satena uobličili su ovaj look iz mašte u stvarnost. Najbrži i najjednostavniji način da postignete ovaj turbo poželjan proljetni izgled? Obucite kričave hlače i običnu bijelu T-majicu. Nećete pogriješiti.

Nešto je zahtjevnije ipak kombinirati dva ili čak više neonskih odjevnih komada. Da se i to može, uvjerite se u novim kolekcijama nekih od najvećih dizajnera svijeta.


'Fluorescentne boje tradicionalno povezujemo s uličnom modom i mlađim zaljubljenicima u modu. No ove sezone 'fluoro' je odrastao, od odličnih, živopisnih kožnih komada koje potpisuje Christopher Kane, do romantičnih, prozirnih svjetlećih višeslojnih haljinica Proenza Schouler', rekla je Lucinda Chambers iz britanskog Voguea.

Neonske boje, naravno, nećete ograničiti samo na odjevne predmete, već ih furati u vidu modnih dodataka, i osobito šminke. Osim crvenih, kričavo ružičaste usne bit će hit, a primjerice L'Oreal upravo je lansirao posebnu liniju Color Riche ruževa s porukom 'Nosite jake, intenzivne, žive i sjajne boje, i to ne samo za noć, već i za dan'. Većina kozmetičkih brandova nudi i sjenila žarkih boja.