PAD HORMONA

Uspješni muškarci češće varaju

04.07.2011 u 10:17

Bionic
Reading

Autor bestselera 'Muškarci su s Marsa, žene su s Venere' John Gray kaže da uspješni i moćni muškarci imaju više hormona testosterona od drugih. Budući da imaju višak energije koju ne znaju kako usmjeriti, češće i varaju od drugih

Poznati psiholog koji je prodao preko 50 milijuna kopija knjige koja govori o odnosima muškaraca i žena tvrdi da nas hormoni koče u nastojanju da budemo vjerni i u današnjem stresnom načinu života opstanemo u monogamnoj vezi.

'Zašto se muškarci i žene ne slažu? Vrlo jednostavan odgovor je da ljudi danas imaju neke nove želje i potrebe. Žele ludu strast punu emocija, a ne znaju se zaustaviti na vrijeme', objašnjava John Gray za Observer i dodaje da tome svjedoče javni skandali u kojima poznate osobe sve češće varaju i rastaju se.

Također kaže da se kod parova u dugoj vezi oslobađa hormon oksitocin zbog kojeg osjećamo povezanost i manje stresa. No, kod uspješnih i moćnih alfa muškaraca tada pada testosteron, pa se često daju u potragu za novom dozom. Iz ovih razloga John Gray smatra da alfa muškarci češće ulaze u afere.