LEGENDARNA lAUREN

Ušla u povijest kao najstarija dama na naslovnici Voguea

05.10.2017 u 12:21

Bionic
Reading

Talijansko izdanje modne biblije Voguea predstavilo je tri listopadske naslovnice s uvijek zanosnom, 73- godišnjom glumicom i manekenkom Lauren Hutton

U takozvanom 'bezvremenskom izdanju' gotovo da ne postoji dama mlađa od 60 godina, a potez talijanskog izdanja magazina Vogue predstavlja još jedan korak u borbi protiv dobnih predrasuda u modnoj industriji.

Ono što listopadsko izdanje talijanskog Voguea čini tako posebnim nije njegova inkluzivna priroda. Navedeni broj uspio je oboriti rekord magazina s poviješću dugom 125 godina.

Glumica i manekenka Lauren Hutton sa 73 godine i 11 mjeseci uspjela je u ući u povijest kao najstarija dama na naslovnici Voguea, a ovaj rekord donedavno je držala pjevačica Tina Turner, koja se na naslovnici njemačkog izdanja magazina Vogue pojavila sa 73 godine i četiri mjeseca.

  • +4
Tina Turner Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Hutton je itekako svjesna značenja snimanja izjavivši kako je to 'najvažnija naslovnica koju je ikad snimila'. Tijekom karijere Lauren Hutton krasila ih je 40 puta u magazinu Vogue, s 27 naslovnica snimljenih za američko izdanje i 13 snimljenih za međunarodna izdanja.

  • +11
Lauren Hutton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako priznaje, nova naslovnica talijanskog Voguea učinila je da se osjeća najkorisnijom.

'Već neko vrijeme razmišljala sam o toj ideji, no jedino su urednici talijanskog Voguea imali hrabrosti pretvoriti moju ideju u realnost. Ova naslovnica ima moć mijenjanja mišljenja društva, zato što pokazuje ženu koja je živahna, atraktivna, koja se i dalje smije i koja je prvi put žena moje dobi', izjavljuje Hutton.