SMART FOR TWO

Urbani šminker

18.07.2011 u 13:00

Bionic
Reading

Kako prepoznati pravog gradskog šminkera? Već se izdaleka vidi da se po stilu izdvaja od drugih. Ali nije samo stil u pitanju – to je cjelokupni dojam koji ostavlja na promatrače. Niti jedan drugi mali automobil na cesti ne privlači toliko pozornosti koliko to čine vozila marke smart. U smartu je vožnja više od prijevoza od točke A do točke B – to je strast i zabava

Zgodan, praktičan, ekonomičan, okretan, originalan, moderan, jednostavan, napredan… Sve su to epiteti kojima se smart fortwo potvrdio na cesti. Smart fortwo idealan je automobil za gradske trendsetere koji žele imati praktično i za okoliš prihvatljivo vozilo, ali bez štednje u eleganciji i stilu.
Kupcima koji traže vozilo sa stilom smart fortwo nudi iznimnu udobnost iza upravljača uz izvrsne performanse i atraktivnu cijenu. Novi se smart fortwo može dobiti već za 1.000 kn + PDV, što je mjesečna rata u akciji povoljnog financiranja smart 1.000. Također valja istaknuti da je novi smart fortwo cabrio i dalje najjeftiniji kabriolet u svijetu.

Nema nikakve dvojbe o tome da je u dizajnerskom i tehnološkom smislu smart fortwo jedan od najzanimljivijih automobila u posljednjih dvadesetak godina. Dužina od oko dva i pol metra čini ga idealnim za svako parkirališno mjesto, unutrašnjost za dvije osobe udobna je i prostrana, a tu su i sigurnosne i tehnološke značajke, među ostalima, sigurnosna ćelija tridion i izmjenjive vanjske obloge, poluautomatski mjenjači, serijska ugradnja elektronske kontrole stabilnosti… U standardnoj su opremi ESP, ABS i pomoć pri kočenju.
Smart je omogućio i nov oblik marketinških aktivnosti i izražavanja ideja. Naime, poduzetničke ideje uz logo tvrtke, slikovni, verbalni i drugi načini reklamnih poruka iznimno su atraktivni kada se nalaze na smartu, koji, uvijek u pokretu, privlači pozornost svih promatrača pokraj kojih se zatekne.

Detalji opreme i dizajna, potrošnja i cijena
Prostor prtljažnika iznosi 220 litara, a kada je napunjen do vrha, ima kapacitet od 340 litara. Stražnja se vrata otvaraju u dva dijela pa donji dio može poslužiti i kao korisna platforma za odlaganje stvari tijekom utovara.
Što se tiče dizajna, smart je elegantan – zaobljen je, skladan i oplemenjen detaljima koji veoma sugestivno podsjećaju na one s Mercedesovih modela. U ponudi su kupe i kabriolet verzija.
Ekonomičnost je oduvijek bila jaka strana smarta: unatoč povećanju obujma i snage benzinskog motora, prosječna potrošnja svih verzija niža je od pet litara na 100 km, a i mali turbodizelski CDI troši u prosjeku manje od tri i pol dizelskoga goriva na stotinu kilometara.