OBLAK ZDRAVLJA

Upoznajte informacijsku mrežu Oblak zdravlja koja je uspostavljena s ciljem zaštite, očuvanja i unapređenja zdravlja

12.12.2019 u 11:12

Bionic
Reading

Zahvaljujući njoj pacijenti se putem videomonitora u liječničkim čekaonicama, ordinacijama i ljekarnama educiraju o zdravlju, a promiče se i zdrav stil života. Poruke Oblaka zdravlja uključuju zdravu prehranu, tjelesne aktivnosti, cerebrovaskularne i kardiovaskularne bolesti, zdravo odrastanje, zaštitu prava pacijenata, probleme ovisnosti, probleme osoba s anoreksijom, autizmom, Downovim sindromom, multiplom sklerozom, HIV-om, farmaceutske i kozmetičke preparate

Kako to činimo?

Postavljamo informacijski videomonitor na željenoj lokaciji.

Upotrebom oblak tehnologije (internet cloud) edukativni i promotivni sadržaj prikazuje se u ordinacijama, čekaonicama ili ljekarnama, a pacijenti se informiraju i educiraju.

Koje su prednosti?

  • doprinosi općoj edukaciji o zdravlju
  • predstavlja dodatni sadržaj u ordinaciji, čekaonici ili ljekarni
  • informira pacijente
  • sadržaj se brzo i jednostavno distribuira i izmjenjuje
  • videosadržaj.

Saša Madžar, idejni začetnik projekta, istaknuo je:

"Sjedeći u čekaonici, nakon što sam već više puta provjerio poruke na mobitelu i pogledao dva plakata od kojih nijedan nije odgovarao mojim potrebama, palo mi je na pamet kako iskoristiti digitalnu tehnologiju da informativne i obrazovne poruke budu dinamičnije.

Već sam poznavao tehnologiju digitalnog oglašavanja pa sam nakon pregleda svojoj liječnici predstavio tu ideju - monitor u čekaonici s dinamičkim sadržajem koji nudi za svakog ponešto.

Njezina reakcija me iznenadila.

“Fantastično! Pogledajte sve ove letke! Ja nemam vremena stavljati ih u ruke svakome pojedinačno.", rekla je.

Od tog trenutka znao sam da moja ideja ima budućnost."

Širenje mreže

Projekt je trenutno u pilot fazi, a prvi monitori su postavljeni u nekoliko ljekarna i ordinacija. Cilj je uspostaviti mrežu od barem 200 monitora.

Surađujemo s nekoliko udruga s područja zdravstva, što je od iznimne vrijednosti za pripremu i odabir sadržaja za mrežu.

S obzirom na bogato iskustvo s EU fondovima, razmatramo mogućnost prijave Oblaka zdravlja na neki od natječaja za financiranje. Javite nam se ako imate ideju za suradnju i zainteresirani ste za korištenje EU fondova!

Promovirajte svoje proizvode i pomognite edukaciji o zdravlju!

Ljekarnu dnevno posjeti oko 200 osoba. Prema HZJZ-u, prosječni godišnji broj jedinstvenih posjetitelja ordinacija obiteljske medicine je oko 1400. Liječničku ordinaciju dnevno posjeti 40 do 80 pacijenata.

U suradnji s Oblakom zdravlja svoj proizvod ili uslugu moći ćete predstaviti upravo toj publici.

Za više informacija posjetite stranicu.