CENTAR ZA STRANE JEZIKE

Upisi Vodnikova

web_0303

web_0303

Izvor: Promo fotografije / Autor: In Adactum

Centar za strane jezike utemeljen je 1952. godine kao odgovor na rastuće potrebe za učenjem stranog jezika.

Od svog osnutka pa sve do danas, Centar je uspješno poučavao stotine tisuća ljudi različite dobi, obrazovanja i zanimanja koji su shvatili važnost znanja stranog jezika.

Prateći najsuvremenija svjetska dostignuća na području lingvistike i metodike poučavanja stranih jezika, Centar je razvio vlastite metode i strategije učenja koje su postale zaštitno obilježje zbog kojeg je Vodnikova oduvijek bila škola s razlikom, simbol kvalitetne i profesionalne poduke.

 

Učenje stranog jezika je proces koji podrazumijeva ulaganje vremena i truda. Krajnji rezultat, znanje, kao najvažniji resurs modernog vremena postiže se sinergijom stručnosti i predanosti profesora koji se permanentno stručno i profesionalno usavršavaju. Polaznicima se nudi kontinuitet stjecanja jezičnog znanja kroz brojne vrste tečajeva, od osnovnoškolskih, srednjoškolskih do tečajeva za odrasle.

Osim tečajeva općeg jezika za odrasle, naši edukacijski sadržaji uključuju i programe poslovnog jezika temeljene na specifičnim znanjima i vještinama poslovne komunikacije. Iz niza pripremljenih i metodički osmišljenih programa koje izvodimo, biramo one koji će na optimalan način zadovoljiti potrebe grupe ili pojedinaca, ovisno o njihovom stručnom ili osobnom profilu i predznanju. Pri tome primjenjujemo nastavne metode bazirane na komunikacijskom pristupu uz korištenje suvremenih nastavnih pomagala i autentičnih materijala.

In Adactum

In Adactum

Izvor: Promo fotografije / Autor: In Adactum

 

Da bi se prilagodio zakonskim promjenama u obrazovanju i trendovima globalizacije te spojio dugogodišnju tradiciju, profesionalnost i iskustvo, Centar je u svojoj 55. godini osnovao ustanovu pod nazivom Svijet jezika, specijaliziranu za programe učenja stranih jezika.

Programi Svijeta jezika namijenjeni su svima kojima su potrebna znanja i vještine uspješnog komuniciranja na stranom jeziku i onima koji su svjesni potrebe za kontinuiranom edukacijom čiji je važan dio usavršavanje i učenje stranog jezika.

Programi učenja stranih jezika u ustanovi Svijet jezika su u skladu sa standardima i preporukama dokumenta Vijeća Europe pod nazivom Zajednički europski referentni okvir za jezike (CEF).

 

Zajednički europski referentni okvir za jezike sadrži detaljan opis jezične kompetencije, tj. sposobnosti korištenja jezika u svim jezičnim vještinama (govor, čitanje, slušanje, pisanje) po međunarodno utvrđenim stupnjevima znanja. Vrednovanje jezične kompetencije po ovako univerzalnim kriterijima daje bolji uvid o postignutom stupnju znanja za nastavak učenja stranog jezika tako i u traženju zaposlenja u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Svijet jezika prva je ustanova u Republici Hrvatskoj koja je dobila akreditaciju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za svoje nastavne programe, koji su postali dio cjelokupnog obrazovanja RH i time stekli pravo javnosti.

 

Svjedodžba Svijeta jezika jest javna isprava s pravom upisa u radnu knjižicu.

U Svijetu jezika možete naučiti 7 stranih jezika po akreditiranim programima:

engleski, njemački, talijanski, francuski, španjolski, ruski, hrvatski za strance

i steći svjedodžbe za 6 stupnjeva sukladno programu Vijeća Europe:

A1, A2, B1, B2, C1, C2.
U ustanovi Svijet jezika ukupna nastavna građa je podijeljena na module, a svaki modul ima fond od 70 nastavnih sati.

Korisnici naših usluga su djelatnici uglednih hrvatskih i stranih tvrtki, djelatnici mnogih hrvatskih institucija, članovi upravljačkog tima i pojedinci koji su svjesni potrebe neprestanog profesionalnog usavršavanja.

Svi predavači su vrsni profesori s najvišim jezičnim kompetencijama. Mnogi od njih su autori jezičnih priručnika i udžbenika (ukupno preko stotinu izdanja), voditelji jezičnih seminara i radionica, ispitivači na ispitima za međunarodno priznate diplome i mentori studentima Filozofskog fakulteta za praktični dio kolegija metodike stranog jezika.

 

Upisi su u tijeku!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi