UKUSNO I LAKO

Umaci sa samo dva sastojka koje svatko može napraviti

13.04.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Kada trebate brzo rješenje za ručak nakon napornog radnog dana, ima li išta bolje od jednostavnih recepata koji su ukusni, jednostavni za pripremu. Upravo se o tome radi u ova četiri prijedloga brzih umaka od samo dva sastojka

Osnovni sastojci koje imate kod kuće, poput maslaca ili vina, mogu vam poslužiti da napravite čarobne umake, a radi se o kombinaciji od tek dva sastojka. Sol, papar i ostale začine stavite po želji.

Maslac i kadulja

Sve što trebate učiniti jest rastopiti nekoliko žlica maslaca, piše Yahoo Food. Računajte da je za jednu osobu dovoljna količina veličine palca, a nakon što maslac dobije tamniju boju, dodajte nekoliko listića kadulje. Ovaj umak odlično ide uz sve priloge, posebno tjesteninu, njoke ili primjerice raviole.

Pečene rajčice s češnjakom

Dakle, rajčice možete narezati i ispeći ih s režnjevima češnjaka nešto više od pola sata, stavite u blender i izmiksajte i dobili ste fantastičan umak za tjesteninu.

Ostaci mesa i crno vino

Imate li ostatke mesa od ručka, nemojte ih ni slučajno baciti. Osim u sendviču ili salati, od njih možete napraviti i umak. Usitnite meso i uzmite malo masti od pečenja pa pustite neka krčka s pola šalice suhog crnog vina. Čini li vam se da je umaka premalo, dodajte koju žlicu vode.

Limun i maslinovo ulje

Ovaj recept ne može biti jednostavniji. Potreban je cijeli limun, najbolje domaći koji nije tretiran jer se koristi i korica. Stavite ga u mikser i potpuno usitnite pa zatim malo po malo odajte maslinova ulja dok ne dobijete konzistenciju umaka. Okus maslinova ulja idealan je za riblja jela, pečeno povrće i ostale lagane namirnice.