POVRATAK MONA LISE

Uklanjanje obrva posljednji je modni hit

17.07.2009 u 12:31

Bionic
Reading

Je li novi trend posve ukloniti obrve ili ih u najmanju ruku izbijeliti hidrogenom, ili su se to poklopile slučajnosti? Čini se da je slučajnosti malo previše...

Nova reklamna kampanja za Givenchy

Nova reklamna kampanja za parišku kozmetičku kuću Givenchy definitivno je iznenadila javnost jer su se modeli, s Adrianom Limom na čelu, pojavili izblijedjelih, a neki i sasvim počupanih obrva.

Adriana Lima, brazilski supermodel, poznata je po zanosnim oblinama, brončanoj puti, senzualnim usnama te je četvrti na svijetu najplaćeniji model. Zašto bi, pobogu, tako ženstvena ljepotica, k tomu trudna, željela izbijeliti obrve i pretvoriti se u vanzemaljku?

I što je još zanimljivije, u tome Lima i njezine kolegice u reklamnoj kampanji za Givenchy nisu jedine. Ovaj mali, ali vrlo znakovit potez brzinski se širi u krugovima visoke mode, čineći da modeli izgledaju poput dvospolaca.

Na modne piste tako su i Balenciaga i Prada također poslali modele bez obrva, koji su više nalikovali heroinama u SF filmovima, nego modnim ikonama.

Nizozemski model Lara Stone, 25-godišnjakinja, još je jedna više nego tražena ljepotica za nošenje posljednjih kolekcija, pravi must-have. Ne bi bilo nimalo neobično što ju angažiraju i Chanel, i Jean-Paul Gaultier i Givenchy, da na pistama ne korača - bez zuba i potpuno izbijeljenih obrva.

Trend se s modnih pista, osim na Givenchyjeve plakate, preselio i naslovnice magazina. Tako se britanski model Kristen McMenamy, na naslovnici talijanskog Voguea za kolovoz, također pojavila bez do jučer tako poželjnih dlačica iznad očiju.

Mona Lisa - baš uvijek u trendu

Sjetimo se i Mona Lise i Elizabete I. bez obrva, koje, eto, i opet stavljaju točku na i posljednjem trendu u modi.

Kakvu li će sve to lavinu pokrenuti među povodljivim tinejdžericama i ženama koje uvijek moraju biti u trendu? Možemo očekivati samo sve više onih koje će nas pitati zašto do kraja ne počupamo te dosadne dlačetine.

I dok brojne kozmetičarke i beauty magovi tvrde da oči bez obrva izgledaju beživotno i izgubljeno, Sarah Brown, urednica mode u američkom Vogueu smatra da je to odraz recesije, koja se na taj način izražava u modi. 'Žene se pitaju kako se nositi s financijskom krizom, biti 'in', ako ne mogu svaka tri mjeseca kupiti novu torbicu. Evo im odgovora kako izgledati svježe, u stilu, po posljednjoj modi. Za to im je potreban tek hidrogen, ili čak samo pinceta koju imaju kod kuće', izjavila je Brown.

Brown je naglasila i kako nije sigurna što bi na takav 'goli' izgled djevojke ili žene mogli reći kolege u uredu ili roditelji za obiteljskim stolom, no osmjele li se na takav potez, neka za početak obrve samo izbijele.

U svakom slučaju, ovo je definitivno jedan od načina kako dramatično promijeniti stil, a da ne potrošite ni novčića za avangardno dizajnersko odijelce. Ako nekome taj izgled vuče na zagrobnu bezizražajnost, koga briga.