PRIHVATLJIVE CIJENE

Udobna poput spavaćice: Ovu pamučnu Zarinu haljinu možete nositi i uz papuče

29.04.2020 u 10:54

Bionic
Reading

Romantičnog kroja i suvremenog printa, nova silueta koju predlaže popularni španjolski high street brend Zara nalazi se na pola puta između prerijskih haljina i odjevnih komada po uzoru na odijevanje amiša

Dizajnerica Simone Rocha svojedobno je izjavila kako nikada ne nosi torbu jer sve njezine haljine imaju džepove. Prije nekoliko godina ova irska dizajnerica kineskog podrijetla pokrenula je neoromantični pokret na modnoj piti u Londonu, a riječ je o modnom pokretu koji je danas u punoj snazi.

Na pola puta između tradicije i avangarde, zanata i tehnologije, naivne nevinosti i gotičke senzualnosti, njezine su kreacije dio scene koja slavi određenu vrstu ženstvenosti kojoj se obraćaju i drugi dizajneri poput Molly Goddard ili Hannah Weiland, kreativne direktorice brenda Shrimps.

Nijedna od navedenih dizajnerica nema problema s pribjegavanjem elementima koji se tradicionalno smatraju ženstvenim poput mašni, materijala čipke, organze i tila, pritom im dajući novo značenje.

Koncept ljepote kultna talijanska dizajnerica Miuccia Prada preispituje iz sezone u sezonu, no trebalo je proći nekoliko godina da ovaj estetski pokret u potpunosti zaživi i počne poprimati istinsku relevantnost na komercijalnoj razini.

Iskusni tim dizajnera, mnogima omiljenog, high street brenda Zara ubrzo je shvatio da duge, široke i voluminozne haljine nadahnjuju aktualni neoromantični pokret na modnoj sceni, da bi nedugo zatim kreirali vlastite verzije po uzoru na velika dizajnerska imena.

Haljina s potpisom Zare Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

U vremenima kada su široke i udobne haljine privlačne modnim ovisnicima poput tajica i trenirki, nova silueta haljine s potpisom španjolske Zare ispunjava sva očekivanja. Po sniženoj cijeni od 150 kuna, pamučna haljina dovoljno je udobna poput spavaćice, prigodna za nošenje uz kućne papuče, tenisice i ravne sandale u ljetnim mjesecima.