ULTRA VISOKE PETE

Ubojite štikle modni su zakon sezone

25.05.2009 u 07:20

Bionic
Reading

Torbe nisu seksi. Štikle su fetiš, a ove su sezone fetiš broj jedan. Dizajneri su izbacili tako raznovrsne seksi modele cipela ultra visokih peta da im je nemoguće odoljeti

Ultra visoke pete ove su sezone na broju jedan na ljestvici najpoželjnijih modnih dodataka. Slavne zvijezde ljepšeg spola na javnim se mjestima ove godine gotovo i ne pojavljuju u cipelama čije pete su niže od četrnaest centimetara. Diktira to modni zakon sezone koji time težište stavlja na seksipilan dojam čitave ženske pojave.

Pogled na cipele koje se nose na modnim pistama jasno govori da su na cipelama visokih peta ključni detalji: remenčići, lančići, kristali, kičasti detalji – ove sezone više je više. Svaki je par priča za sebe, tako da su nastala prava mala umjetnička djela.

Nosi se prirodna koža, osobito detalji od pitonove kože, kao i afrički motivi. Pete su iznimno zanimljivih oblika, prolazi sve, samo da je vrtoglavo visoko. Naglasak je na gležnjevima, omotanim u trake, remenje, mrežne strukture.


Visokim su se petama ove sezone maštovito poigrali Christian Dior, Jean Paul Gaultier, John Galliano, Gucci, Louis Vuitton, Matthew Williamson i Prada

Louis Vuitton izbacio je liniju Spicy, egzotične cipele s peturinama na kojima se isprepliću zmijska koža, leopard, perle, perje, čipka, zakovice, šljokice… Spajsice koštaju i do tri tisuće dolara, no već su se za njima pomamile Victoria Beckham i Madonna.

Dior se poigrao afričkim detaljima, YSL izbacio je metalne kavezice kakve je već isfurala pjevačica Beyonce. Richard Tisci za Givenchy je dizajnirao cipele visokih peta Western, čija je cijena također paprena (oko 1.500 dolara), no izvrsno se prodaju.

Kad se bacate u potragu za ovim modnim dodatkom, visina pete koju morate birati kreće se od 11 do 14 centimetara. Ako još niste vični takvim štiklama, pokažete li dobru volju, lako ćete se na njih priučiti. Za početak, pokušajte u njima hodati kod kuće kako biste ih razgazili ako su nove te kako biste se navikli na njih. Svakodnevnim kratkim vježbicama poradite i na učvršćivanju stopala, gležnjeva i koljena, pa vam nošenje visokih peta neće zadavati (toliko) muke.