ODRŽAN HAIR FEST

U Zagrebu predstavljeni frizerski trendovi

05.11.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Trenutačno najbolji svjetski frizeri - Tim Hartley i Richard Ashforth na HAIR FESTU, održanom u nedjelju, predstavili su nove frizerske trendove za jesen/zimu 2012/2013.

Zahvaljujući frizerskoj tvrtki URBAN stigli su s najprestižnijih frizerskih sajmova Londona New Yorka i Moskve ravno u Zagreb koji je po prvi put imao priliku biti središte frizerskih trendova cijele regije.

Frizerski spektakl održao se u KD Vatroslava Lisinskog, čime se proslavilo deset godina rada frizerske tvrtke URBAN. Kvalitetan i probran cjelodnevni program HAIR FESTA pristupačan za sve znatiželjnike, okupio je 2.000 frizera iz cijele regije koji su imali priliku vidjeti frizerske novitete i trendove za jesen/zimu 2012. godine.

Ikona britanske frizerske scene, slavni Tim Hartley, koji je svoju karijeru započeo 1970-ih prvi put je posjetio Zagreb. Hartley je surađivao s velikim brendovima kao što su L'Oreal Wella i Davines, a tijekom HAIR FESTA predstavio je svoj rad i osvrnuo se na festival.

'Iznenađen sam kvalitetom rada hrvatskih frizera, vidio sam jako lijepe radove danas. Frizerstvo u Hrvatskoj ima puno potencijala, a svoju inspiraciju frizeri trebaju potražiti u modi koja se uvijek iznova ponavlja. Ove sezone naglasak je na jednostavnim i čistim linijama, što znači da tehnika i rad frizera dolaze do punog izražaja', rekao je Hartley.

Richard Ashforth, kreativni direktor Sacoa, prestižnog međunarodnog salona i akademije sa sjedištem u Londonu, traženi je frizer koji diktira frizerske trendove. Radio je s najvećim imenima internacionalne modne scene kao što su John Galliano, Hermesi Vivienne Westwood te s američkim i britanskim izdanjem časopisa Vogue. Svoje umijeće pokazao je i na HAIR FESTU gdje je istaknuo da ove sezone frizure karakteriziraju neobični detalji.

'Intenzivne boje se vraćaju, ali samo kao ekstravagantan detalj na prirodnoj smeđoj ili crnoj kosi. Flourescentne boje izviru iz dubine kose i čine je drukčijom, no ujedno nosivom', objasnio je Ashforth.

Obojica su istaknula kako su ugodno iznenađeni HAIR FESTOM i kvalitetom hrvatskih i regionalnih frizera. Hartley i Ashforth pokazali su što znaju, ali i pozvali domaće frizere da međusobno surađuju i dijele svoje znanje jer se samo tako mogu profesionalno razvijati.

'Moram naglasiti da sam oduševljen organizacijom HAIR FESTA, kvaliteta frizera je iznad očekivanja i nadam se da ću ponovno imati priliku surađivati s njima', rekao je Ashforth.

Nastup dvojice poznatih frizera na HAIR FEST postavio je temelje za jačanje kvalitete hrvatskog frizerstva. Stoga će se ovaj regionalni festival nastaviti i u sljedećim godinama, dovodeći u Zagreb svjetska imena i najnovije trendove. Cilj ovog festivala ostaje biti u korak sa svjetskim trendovima i noviteti!

Urban je jedna od najvećih frizerskih kuća regije sa salonima u Zagrebu, Splitu i Ljubljani. Može se pohvaliti proizvodnjom vlastitih profesionalnih šampona, regeneratora i maski za sve tipove kose. Također, Urban je otišao korak dalje stvarajući vlastitu paletu boja miješanjem postojećih. Spajajući najkvalitetnije materijale i vrhunske frizere s iskustvom pruža profesionalan odnos i brigu klijentima.

Urban Akademija usmjerena je na distribuciju znanja i podizanje opće kvalitete rada u struci. Njezini predavači imaju brojne internacionalne nagrade i priznanja struke te aktivno sudjeluju na svim frizerskim zbivanjima u zemlji i regiji. Akademija je izdala dva edukativna DVD-a: Basic Cut/Tehnike šišanja, koje svaki frizer mora znati i Svečane frizure/frizure za vjenčanja i svečane prigode

Krešimir Bezjak, vlasnik salona, dolazi iz obitelji koja se više od 50 godina bavi frizerstvom. Karijeru je započeo u Londonu gdje je živio i radio. Slovi za jednog od najutjecajnijih frizera regije, što potvrđuje brojnim svjetskim i domaćim priznanjima.