PROTIV RAKA - NOV NAČIN ŽIVOTA

U Zagrebu gostuje ugledni liječnik dr. Servan-Schreiber

23.02.2009 u 14:00

Bionic
Reading

U Zagrebu će 26. veljače u muzeju Mimara gostovati David Servan-Schreiber, međunarodno priznati neuroznanstvenik i psihijatar, autor dvaju svjetskih bestselera 'Ozdravljenje – liječenje stresa, anksioznosti i depresije bez lijekova i psihoterapije' i aktualne uspješnice 'PROTIV RAKA – Nov način života'. Ulaz na predavanje je besplatan

Svoju uspješnu znanstvenu karijeru ostvario je usavršavanjem i radom na najprestižnijim medicinskim ustanovama u Kanadi, SAD-u i Francuskoj, kao klinički profesor psihijatrije pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Pittsburghu, predavač na medicinskom fakultetu u Lyonu, osnivač Centra za integrativnu medicinu u Pittsburghu. Jedan je od suosnivača američkog ogranka organizacije Liječnici bez granica, nagrađene Nobelovom nagradom za mir 1999. s kojom je volontirao u Iraku, Guatemali, Indiji, Tadžikistanu i Kosovu.

Ova besprijekorna karijera nije ga sačuvala da se u 31. godini ne suoči s dijagnozom zloćudnog tumora na mozgu. Prognozu od šest mjeseci života pretvorio je u 15-godišnju borbu koju je opisao u svjetskom bestseleru 'PROTIV RAKA'. Jedna od spoznaja te borbe jest da u svima nama spavaju stanice raka, ali svojim načinom života odlučujemo hoće li se one i aktivirati. U skladu s tim autor u knjizi potkrijepljenoj znanstvenim istraživanjima detaljno opisuje elemente koji su nužni za stvaranje antikancerogenog okružja u tijelu pomoću kojeg je moguće sačuvati zdravlje.

Na samom kraju knjige pronaći ćete i apel 20 svjetskih stručnjaka okupljenih oko dr. Servan-Schreibera vezan uz primjenu mobilnih telefona. Autor demistificira i objašnjava mehanizme raka te nas educira kako svakodnevno živjeti da bismo izbjegli suočavanje s ovom opakom bolesti. Ova će vas knjiga potresti, nadahnuti i osnažiti i za borbu protiv raka i potaknuti na nov način života.