NAJLJEPŠI UKRAS

U tren oka: Složite sami adventski vijenac i uljepšajte dom

20.09.2017 u 12:37

Bionic
Reading

Adventsko ili vrijeme Došašća započinje četiri tjedna prije Božića, a to znači da ćemo ove nedjelje upaliti prvu svijeću na adventskom vijencu

Umjesto kupovnih vijenaca, lako i brzo možete složiti originalni aranžman koji će ovih blagdana krasiti vaš dom. Iako mnogima može zazvučati komplicirano, izrada adventskog vijenca s vlastitim pečatom poprilično je laka i bezbolna. Uz neizostavne četiri svijeće i kolut od plastike ili slame, sve što vam je potrebno su božićni ukrasi, borove grančice i dovoljno mašte kako biste stvorili originalni aranžman u tradicionalnom duhu.

Nakon prikupljanja potrebnog materijala oko koluta složite grane i odredite gdje ćete postaviti željene ukrase. Pomoću tankih špaga ili ukrasnih vrpci s lakoćom ćete povezati grane oko koluta, a sve ostale detalje i ukrase najlakše ćete pričvrstiti uz pomoć vrućeg ljepila ili silikona.

Ako se ne želite oprostiti od prošlogodišnjeg vijenca, uz nekoliko novih ideja s lakoćom ćete ga osvježiti, a u fotogaleriji pronađite inspiraciju za ovaj neizostavan blagdanski predmet.

  • +7
Adventski vijenac Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Adventski vijenac u modernom ruhu

Iako je vijenac kao krug sastavni dio vjerske simbolike, to ne znači da ne možete dati mašti na volju pa iskoristiti ono što vam je pri ruci. U stvaranju originalnog vijenca u modernom duhu mogu vam pomoći predmeti poput ukrasnog pladnja, okrugle staklene zdjele ili komad drveta na koji ćete postaviti svijeće i ukrase po želji.

Društvene mreže poput Pinteresta ili Instagrama prava su riznica ideja, a mi vam donosimo neke od najzanimljivijih primjeraka vijenaca iz kućne radinosti.

Objavu dijeli Cathy (@cathymah)

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.