NAGRADNJAČA

U obračun s celulitom krenite odmah

25.05.2012 u 09:01

Bionic
Reading

Ljeto samo što nije stiglo. Već ste isprobali Vaše vruće hlačice, ali pogled na no što je donedavno skrivala duga zimska odjeća, bacilo Vas je u očaj. Stoga, ako niste redovito vodili brigu o svome tijelu, vrijeme je da to sada intenzivno počnete činiti. Uz tjelovježbe i pravilnu prehranu, u tome će Vam znatno pomoći kvalitetni i učinkoviti anticelulitni kozmetički preparati. Proizvodi linije Classic su upravo takvi, a mi smo pripremili pet poklon paketa za naše čitateljice.

Što je celulit i kako nastaje?

Na žalost, celulit je danas nesporna i sveprisutna pojava u žena svih dobnih, socioloških i kulturoloških skupina. Neki ovu suvremenu napast svrstavaju u bolest vezivnog tkiva, no to su srećom ipak samo rjeđe pojave, kada zbog zapuštenosti dolazi do bolnih upalnih stanja. Celulit je obzirom na svoju učestalost danas gotovo normalna posljedica suvremenog načina života. Za razliku od muškaraca, celulit nemilosrdno napada ženu, zbog vrlo nježne strukture njezinog potkožnog vezivnog tkiva i zahvaća puno veća područja, ponekad gotovo cijelo tijelo.

Iako ne možemo govoriti o bolesti, neestetski izgled tijela zaraženog celulitom, neminovno utječe i na psihičku stabilnost žene. Strah od neželjenih pogleda na ružnu narančinu koru ispod tanke ljetne odjeće, a posebice na obnaženo tijelo u kupaćem kostimu, izaziva osjećaj nesigurnosti i manje vrijednosti te s prvim zrakama proljetnog sunca postaje prava noćna mora svake žene koja drži do svog izgleda. Najugroženiji dijelovi ženskog tijela podložni nagomilavanju potkožnih masnih stanica su trbuh, stražnjica, bokovi, bedra, noge – sve do gležnjeva i nadlaktice.

Pred samo ljeto treba odabrati provjereno djelotvorne preparate kako bi na vrijeme doveli svoje tijelo u željeni izgled

Pri tome treba znati da je struktura kože i potkožnog vezivnog tkiva svakog od ovih dijelova tijela različita i stoga za puni uspjeh zahtjeva ciljani, pojedinačni tretman.
Uz genetsku predispoziciju i neuredan život, celulit nastaje zbog čitavog niza dodatnih okolnosti, ali glavni krivci koji drastično pospješuju mehanizam njegovog nastajanja su:
- stres
- poremećaj u cirkulaciji
- nagomilavanje suvišne tekućine, slobodnih radikala i toksina u potkožnom vezivnom tkivu
- slabljenje potkožnog vezivnog tkiva
- stvaranje zarobljenih potkožnih masnih nakupina u vodenim intoksiciranim ovojnicama

Rezultat je promjena potkožnog vezivnog tkiva koje postaje slabije i mlohavo te počne gomilati masne nakupine u intoksiciranim vodenim mjehurićima. Što je vezivno tkivo slabije i manje elastično, to je manje sposobno držati masne nakupine u dubini kože, pa se one sve više pomiču prema površini, zbog čega koža poprima oblik narančine kore. Ovaj začarani krug stalno je prisutan, a uobičajena pravilna prehrana i povremene ciljane dijete, pa čak i tjelovježba često nisu dostatni.

Kako ga se riješiti?

Pogrešno je vjerovanje većine žena da će se čarobnim štapićem u obliku nekog od razvikanih anticelulitnih preparata riješiti ove ružne napasti tjedan dana prije izlaska na plažu. Srećom, koža je živi organizam koji doista i izvana prepoznaje, apsorbira i u vlastitom metabolizmu koristi aktivne tvari iz prirodnih sastojaka za svoju obnovu i korekciju stečenih nedostataka.

Stoga proizvodi protiv celulita s ciljano odabranim kombinacijama prirodnih biljnih i eteričnih ulja u prirodnoj podlozi, koja omogućava prodor aktivnih sastojaka u dubinu kože, uspješno pospješuju eliminaciju suvišne tekućine, otapaju masne nakupine i sprečavaju njihovu obnovu. Takvi preparati moraju ujedno učvršćivati kolagen i staničnu strukturu te održavati prirodni tonus i napetost kože.

Prirodni kozmetički proizvod protiv celulita mora imati djelotvorne kombinacije i koncentracije aktivnih sastojaka koji efikasno djeluju u suzbijanju elemenata zaslužnih za celulit i to upravo redoslijedom njegovog nastajanja:
- pospješuju cirkulaciju, međustaničnu izmjenu tvari i limfnu drenažu
- prodiru duboko u kožu i učvršćuju vezivno tkivo
-eliminiraju suvišnu tekućinu, slobodne radikale i toksine
- razaraju i otapaju zarobljene tvrdokorne masne nakupine
- djeluju antistresno i relaksirajuće čime sprečavaju obnavljanje celulita

U današnjim uvjetima življenja, žene bi trebale steći naviku korištenja anticelulitnih preparata tijekom cijele godine ili barem započeti s tretmanom već u ranim zimskim mjesecima, koji zbog lošije prehrane i uobičajeno manjih fizičkih aktivnost uvelike doprinose stvaranju potkožnih masnih naslaga. Za udarni tretman pred samo ljeto treba odabrati provjereno djelotvorne preparate kako bi na vrijeme doveli svoje tijelo u željeni izgled.

Prirodna kozmetička linija za njegu tijela CLASSIC pripremljena je prema tradicionalnim apotekarskim recepturama na biljnoj osnovi, s visokim učešćem ciljano djelatnih eteričnih ulja i biljnih ekstrakata, bez štetnih umjetnih dodataka, mirisa i boja. Ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla i nije testirana na životinjamaNa tržištu je već 15 godina i ima svoju stalnu vjernu publiku.

CLASSIC Forte – Anticelulitni gel s cimetom i gorkom narančom ima snažan termoaktivni učinak na duboki tvrdokorni celulit. Brzo i efikasno otklanja suvišnu tekućinu i masne potkožne naslage. Učvršćuje vezivno tkivo i tonus kože.
Preparat sadrži originalno eterično ulje kore cimeta, koje je vrlo učinkovito protiv celulita, ne izaziva alergijske reakcije, već sporadično, samo blago prolazno crvenilo kože, za razliku od eteričnog ulja lista cimetovca, koje je neučinkovito i vrlo često izaziva nepoželjne reakcije.

CLASSIC Liposhock – Anticelulitni gel za trbuh, bokove i bedra sa zelenim paprom i hmeljom, svojim pažljivo odabranim sastavom ima ciljano lipolitičko i anticelulitno djelovanje na specifičnu strukturu masnog potkožnog tkiva trbuha, bokova i bedara. Ujedno zateže kožu i sprečava pojavu nabora nakon eliminacije potkožne masnoće.
Preparat sadrži ulje zelenog papra, koje ima snažan lipolitički efekt i ne iztaziva nepoželjne reakcije poput ulja crnog papra.

Forte i Liposhock možete koristiti pojedinačno prema potrebi ili za početak kombinirati Forte noću, a Liposhock danju, za sve problematične dijelove, kako biste postigli brži efekt.

Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana, a puni uspjeh postiže se nakon tri do pet tjedana primjene, zavisno od stadija celulita i masnih nakupina.

Proizvode CLASSIC potražite u dm prodavaonicama, trenutno u Svijetu prednosti s 25% popusta. Više o proizvodima CLASSIC i prirodnoj kozmetici možete saznati na www.damjana.hr

Nagradu su osvojile:

Zrinka Selthofer
Mirela Paut
Snježana Rosandić
Štefanija Babić
Biserka Lovrić

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.