DOBRO RAZMISLITE

U kakvim cipelama žene izgledaju deblje?

09.01.2013 u 09:49

Bionic
Reading

Poznati dizajneri izjavili su za Vogue da platforme čine žene debljima

Cipele s debelim potplatima koje žene obožavaju zbog njihove udobnosti i nisu baš najbolji izbor. Kako piše Vogue, najavljujući novu modnu eru bez platformi, cipele koje su žene obožavale zapravo su ih vizualno činile debljima.


'Kad žena na sebi ima debelu cipelu kao što je platforma, odmah joj noga izgleda deblje, ali i ona cijela', kaže Tabitha Simmons, dizajnerica cipela. S njom se slaže Sandra Choi, kreativna direktorica u kompaniji Jimmy Choo: 'Cipele bez takvih potplata čine suprotno. Ženska noga u njima izgleda vitko i elegantno.'

Popularne i udobne platforme ne sviđaju se ni dizajneru Manolu Blahniku koji izrađuje isključivo cipele s tankim potplatima. 'Debeli potplati čine to da žene izgledaju kao vozači kamiona. U mojim pak cipelama izgledaju kao balerine', izjavio je poznati dizajner za Vogue.

No ima i onih koji se ne slažu s Vogueom, a ni sa slavnim dizajnerima. Smatraju da žene ne bi trebale žrtvovati udobnost i zdravlje samo da bi dobro izgledale. Mogu se čuti kritike kako slavni dizajneri ponovno žele mučiti žene nenosivim i besmislenim stvarima. Bilo kako bilo, jedno je jasno – elegantne cipele normalnih potplata doista pridonose gracioznosti i eleganciji žena.