VRATIO SE U MLADOST

U čemu je tajna mladolikog lica Toma Cruisea?

05.03.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Tom Cruise danas izgleda jednako kao i prije 20 godina, kad je glumio u filmu 'Malo dobrih ljudi'. Stručnjaci ne misle da je slavni glumac pronašao fontanu mladosti, nego da je otkrio sjajnog plastičnog kirurga

Svake godine Oscar kulminira dramatičnom prezentacijom nagrade za najbolji film, ali iznenađenje ovogodišnje dodjele Oscara bio je glumac koji je držao kuvertu: čini se da se Tom Cruise vratio u mladost. Glumac, koji će

slaviti pedeseti rođendan u srpnju, izgleda barem deset godina mlađe nego što bi trebao, primijetio je dr. Anthony Youn, plastični kirurg iz Detroita, koji piše blog o slavnima i njihovim plastičnim operacijama, prenosi stranica Today.com.

'Ne mislim da je našao fontanu mladosti, ali je našao sjajnog plastičnog kirurga', kaže Youn. 'Izgleda kao da je našao izvor najboljeg dostupnog kozmetičkog tretmana na svijetu.' Youn misli da je Cruise obavio višestruke zahvate.

'Da biste izgledali dobro kao što on sad izgleda, morate proći kroz više različitih tretmana.' Procjenjuje da je Cruise najprije ubrizgao botoks da bi izravnao bore između obrva, a zatim da je nekim filerom poput ristalina popunio dublje bore lica, posebno nazalno-labijalne bore koje se spuštaju od nosa do rubova usana.

'On je jako vitak, gotovo poput muške verzije Madonne', kaže Youn. 'Gotovo da nema masti u tijelu, a lice mu je ipak zadržalo mekoću. Pedesetogodišnji muškarac bez masnih naslaga trebao bi izgledati hrapavo i mršavo u licu.' Vjerojatno je bio na tretmanu poznatom pod imenom sculptra, koji se redovito ubrizgava svakih šest tjedana u tri do četiri tretmana, objašnjava dr. Youn. Učinci su toliko postupni da većina ljudi neće primijeti nikakvu promjenu.

Youn je primijetio da je, osim lica, Cruise vjerojatno radio na svom vratu. 'U njegovim godinama očekivao bih da ima opuštenu kožu na vratu, a njegova koža nije mlohava', kaže dr. Youn, koji vjeruje da se Cruise ne podvrgava klasičnom zatezanju kože, nego da odlazi na redovite tretmane učvršćivanja.

Jedna od mogućnosti je ReFirme, tretman baziran na svjetlosti, kombinacija radiofrekvencije i infracrvene svjetlosti, a obično se radi jednom mjesečno na redovnoj osnovi. 'Svi ti tretmani stoje tisuće dolara i, ako se ne ponavljaju redovito, učinci će nestati', kaže Youn. 'Osoba normalnih primanja to bi vrlo teško podnijela, ali njemu to nije problem.'

Youn kaže da Cruise izgleda jednako dobro kao što je izgledao kad je glumio u filmu 'Malo dobrih ljudi' 1992.