ŠOKANTNO OTKRIĆE

U braku smo spremni i na ovakve špijunaže

02.01.2014 u 06:40

Bionic
Reading

Žene špijuniraju svoje supružnike, ali samo 40 posto njih prekinulo bi brak ako bi otkrilo nevjeru

Jedna od šest žena je priznala kako ne bi ostavila muža ako bi saznala za prevaru. No začujuđuje još jedna činjenica o povjerenju među partnerima. Naime, 36 posto žena i 24 posto muškaraca misli kako ih partneri varaju. Nije ni neobično stoga da jedna od šest žena provjerava što joj je suprug radio na interentu, odlučna da sazna vara li je. A oko deset posto njih zove ured i provjerava je li im partner stvarno tamo.

No iako pretpostavljamo da bi partner koji vara dobio košaricu, nešto manje od polovine udanih žena kaže kako ne bi ostavile partnera.

Istraživanje odvjetničke firme Slater & Gordon pokazalo je kako jedna od deset žena provjerava muževe na poslu. Zbog sumnjičavosti pregledavaju i history na Internetu, kako bi ga uhvatili u nedoličnom ponašanju.

‘Ponekad se tako sumnjičavo ponašaju jer imaju razlog, no gubitak povjerenja jedan je od razloga zašto klijenti žele okončati brak. Bez povjerenja brak je prilično nesretan’, rekli su iz odvjetničke tvrtke.


Žene su sumnjičave iz dva razloga, promijenjenog ponašanja supruga, ali i zbog, kako kažu, ženske intuicije.

Muškarci su pak sumnjičavi ako je žena nezainteresirana, odsutna i ne želi seks.

No unatoč sumnjičavosti, polovina onih koji provjeravaju partnere kaže kako nisu našli ništa kompromitirajuće, no konstantno provjeravanje uništilo im je zdravlje.

Mnogi ispitanici rekli su kako su nervozni, a 17 posto otkrilo je kako zbog nepovjerenja više lažu, više jedu i debljaju se. Oko 30 posto ispitanika reklo je kako im je sumnja srušila samopouzdanje, a 70 posto izjavilo je kako svoje strahove zadržava za sebe.
Neki su pak izjavili kako se osjećaju depresivno. Čak 50 posto ispitanika priznalo je kako je to što rade krivo.

‘Prema našem iskustvu, jednom kada nestane povjerenje, paranoja te brzo obuzme’, rekla je Kaleel Anwar iz odvjetničkog ureda, dodajući kako je imala puno slučajeva u kojima je nedostatak povjerenja doveo do opsesivne kontrole, koju više nije moguće tolerirati i nažalost to dovodi do razvoda.