KOKAINSKI TURIZAM

U Boliviji otvoren prvi kokain-bar na svijetu

20.08.2009 u 13:18

Bionic
Reading

U bolivijskom La Pazu otvoren je prvi kokain-bar na svijetu. Uz uobičajnu barsku ponudu, konobari gostima u 'mobilnom' baru Route 36 nude i kokain različite kvalitete

'Večeras za vas imamo dvije vrste kokaina – normalni za 100 bolivianosa (bolivijska valuta) i jaki kokain za 150 bolivijanosa po gramu', uobičajena je konobarska ponuda u baru Route 36.

Ako se gosti odluče za narudžbu, konobar na stol donese praznu kutiju CD-a, dvije slamke i paketiće kokaina. Sve izgleda tako nevino, baš kao da poslužuju boce vode.

'Posjetili su nas Australci koji su ostali četiri dana. Stalno su bili tu, malo bi otišli spavati pa bi se opet vratili. Uživali su u ponudi', ispričao je Roberto koji u baru Route 36 radi već šest mjeseci.

Route 36 nema stalnu adresu. Naime, česte su pritužbe građana pa bar mora mijenjati lokaciju. Ako im se posreći, na jednome mjestu ostanu tri mjeseca.

Novi trend kokainskoga turizma moguć je samo u Boliviji. Naime, ta je zemlja poznata po korumpiranoj vlasti, indiferentnoj javnosti i kontroverznom predsjedniku Evu Moralesu koji i sam uzgaja koku.