KRIVA PROCJENA

Tyra Banks ispričala se zbog oduševljenja anoreksijom

18.08.2010 u 13:59

Bionic
Reading

Tyra Banks bila je prisiljena javno se ispričati nakon što je na televiziji otvoreno pokazala oduševljenje vitkim strukom anoreksične djevojke

U sklopu američke inačice reality showa 'America’s Next Top Model' prikazana je djevojka visoka 187 centimetara s nevjerojatno tankim strukom koji je ova sama uspjela obujmiti vlastitim dlanovima. Prizor je toliko šokirao suce u žiriju, među kojima se našla i Tyra Banks, da su spontano reagirali, svaki na svoj način. Za razliku od otvorenog zgražanja jednog od članova žirija, Missa J. Alexandera, članica žirija, ujedno i producentica emisije Tyra Banks spontano je pokazala oduševljenje viđenim i izjavila da joj se ta djevojka sviđa. Takva reakcija naišla je na neodobravanje, te je Tyra bila prisiljena ispričati se.

'Uvijek sam bila jedna od predvodnica promocije zdravog izgleda. Priznajem da nisam pogledala reklamu prije nego što je puštena u javnost. U ime cijele ekipe showa ispričavam se zbog bilo kakve zabune, ljutnje ili razočarenja koje je snimka izazvala,' stoji u službenom priopćenju Tyre Banks.

'Uvijek sam bila i bit ću posvećena promoviranju zdravog izgleda i definicije ljepote koja uključuje SVE oblike, veličine i proporcije, od mršavica do debeljuca. Želim reći ženama da svijetu mogu reći da poljubi njihovu – mršavu, široku, spljoštenu ili celulitom prekrivenu – već znate što', poručila je Tyra u svom priopćenju.

Tyra Banks postala je glasnogovornica ljepote koja dolazi u svim veličinama nakon što se i sama prije samo nekoliko godina borila s kilogramima. Prije nekoliko godina udebljala se čak 15 kilograma, no zatim je uspjela vratiti vitku figuru.