MEDICINSKO ČUDO

Trudnica ponovno ostala trudna!

25.09.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Trudna Amerikanka šokirala je liječnika kada je došla na ultrazvuk koji je otkrio da uz prvi fetus raste još jedan. U njezinoj maternici rastu dvije bebe koje nisu blizanci

Julia Grovenburg s drugim je djetetom zatrudnjela samo dva i pol tjedna nakon prvoga začeća. Oba fetusa razvijaju se u njezinoj maternici jedan pokraj drugoga.

'Kada je Julia došla na ultrazvuk, pregledana je njezina prva beba – djevojčica. Uočeno je da se dobro razvija, ali je bilo teško odrediti u kojoj je dobi. A onda je primjećen drugi otkucaj srca - primjećena je druga beba – dječačić - koja je mnogo mlađa od prve. Stvarno se čini da je riječ o istinitom slučaju različitoga vremena začeća', pojasnila je dr. Karen Boyle iz medicinskoga centra u Baltimoreu.

Julia Grovenburg zatrudnjela je s dvije bebe koje nisu blizanci i koje imaju različitu dob. Julia i njezin suprug Todd starijoj bebi već su dali ime Jillian, a njezinog mlađeg brata nazvat će Hudson.

'Ovo je vrlo neobično i rijetko stanje, ali mogućnost postoji. Više će se znati nakon rođenja beba kada će obje biti testirane', istaknuo je Julijin liječnik Michael Muylaert.
Ovakvo stanje moglo bi biti opasno za mlađu bebu jer može rezultirati preuranjenim porodom i problemima s plućima. Međutim, stručnjaci ne očekuju probleme s malim Hudsonom.

Prva beba trebala bi biti rođena ove godine, a druga 2010. godine.