FRIZERSKA POSLA

Trikovi za njegu kose i frizure koje pomlađuju

12.10.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Sjajne i njegovane vlasi 'osvijetlit' će lice i odvući pažnju s ostalih detalja kojima niste potpuno zadovoljni

Kad imate slabu i ispucanu kosu, tada ni najljepša put i najmaštovitiji make-up ne mogu doći do izražaja. Sve što vam treba za održavanje kose zdravom tri su stvari: kvalitetan šampon, hidratantni regenerator (bez silikona) i hranjiva maska (jednom tjedno).

Kosu oštećenu čestim bojanjem njegujte ljekovitim šamponima na bazi avokada i vitamina, poput Olivalova.

Američki stručnjak za njegu kose i frizure zvijezda svoju liniju Sheer Blonde obogatio je šamponom i regeneratorom za njegu plave kose. Onima koje osim slabih vlasi muči i osjetljivo vlasište, preporučuje se korištenje novog šampona na bazi rijetkih minerala iz termalne vode Vichy, Dercos Mineral Soft.

Ako zaista želite pojačati 'sjaj' kose, a time i lica, otiđite na stručno bojenje kose. Vješti frizeri sjaj postižu tako što koriste: medene i zlatne nijanse na svjetlokosima, a čokoladne i karamelne na tamnokosima. Oko lica nanesu za pola tona svjetlije nijanse kako bi kreirali seksi 'aureolu'. Kosa izgleda prirodno kao da je posvijetlila na suncu.

Produljite vijek svojoj novoj boji koristeći specijalizirane šampone za obojanu kosu, koji će istodobno pružiti primjerenu njegu vlasi tretiranoj kemikalijama, poput onog L'Oréal Professionnel iz linije Vitamino Color.

Što se tiče oblika i 'reza' frizure koja će djelovati lepršavo i pomlađujuće, vlasnicama duge ili poluduge kose do ramena savjetuje se stupnjevito šišanje i pramenovi koji će lepršati oko lica, a ne ga 'pritiskati' svojom težinom. Vlasnice kratke kose svakako trebaju izbjegavati razdjeljak po sredini jer ih može 'postarati'.