ČUVAJTE KOSU

Trikovi kojima ćete izbjeći šišanje nakon ljetovanja

13.07.2016 u 19:34

Bionic
Reading

Shvatili smo već da je izuzetno važno čuvati kožu od opasnih sunčevih zraka, ali mnogi zaboravljaju da je ono jednako opasno i za kosu

Suhi i ispucali vrhovi ili izblijedjela boja samo su neki od tragova sunca i soli koje na vašoj kosi ostavlja more, piše RTL i savjetuje da prije ljetovanja barem svratite na masku kod omiljenog frizera.
'Individualno pristupamo svakoj kosi i svaka kosa se individualno tretira prije ljeta. Za ljetne dane koji su ispunjeni suncem soli, klorom, pijeskom, tada je kosa najizloženija suhoći i strukturalnim oštećenjima', rekla je Mateja Lopac, frizerka Ruža Instituta Kerastase.

Nadalje, dobro je podšišati i vrhove kod frizera, a u kućnoj radinosti može se napraviti i maska. Uzmite dva jajeta, malo maslinova ulja, sok od jednog limuna i šalicu čaja od koprive. Napravite kupku koju stavite na kosu i držite nekoliko sati. Rezultati će se vidjeti odmah kad kosu isperete.

Odlučite li se prepustiti u ruke stručnjaka, znajte da je buster totalni hit. Proizvod koji intenzivno hrani kosu i daje joj sjaj.

'Taj ritual se zadržava u kosi tri pranja pa se postepeno ispire', tvrdi Mateja.

Ovu hranjivu masku preporučuje se napraviti barem tjedan dana prije izlaganja suncu, ali prema starom receptu, pomaže i čičkovo ulje koje se stavlja na vrhove kose.

Dok ste na odmoru ne zaboravite na velike šešire i sprej za zaštitu od UV zraka jer suh i topao zrak najveći su neprijatelj kosi, zato nakon svakog pranja na nju obavezno nanesite zaštitu.