JEDNOSTAVNO I LAKO

Trikovi kojima ćete iskoristiti moć maskare

16.01.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Pravilno nanošenje maskare nije nimalo lak zadatak, stoga se pravilno mazanje trepavica smatra pravom malom umjetnosti. Iako je koristimo gotovo svaki dan, pritom se smatrajući stručnjacima u njenom nanošenju, brojne stvari još ne znamo, a možemo saznati o ovom standardnom članu svake beauty torbice. Da biste unaprijedili svoje znanje o maskari i otkrili sve njene mogućnosti, u tome će vam pomoći stručnjaci za ljepotu svojim savjetima i trikovima

'Povećajte svoje trepavice tako što ćete nanijeti prvi sloj maskare. Nakon što to učinite prijeđite po njima puderom u kamenu i dodajte još jedan sloj maskare. Puder će dati debljinu trepavicama te držati nanesenu maskaru urednom', savjetuje vizažistica Ramy Gafni, u čije su se ruke prepustile zvijezde poput Taylor Swift, Rihanne i Britney Spears

Kako biste izbjegli sljepljivanje trepavica, nanesite maskaru sintetičkim kistom ravnih rubova, a na donje trepavice nanesite manji sloj maskare za mekan izgled trepavica bez grudica i razmazivanja.

Koristite maskaru i kao eyeliner, ali samo u slučaju nužde. 'Vaša maskara također može poslužiti kao eyeliner - samo prislonite kist uz nju kako biste uzeli tanku liniju maskare. Ako imate masne vjeđe, u tom slučaju koristite vodootpornu maskaru', savjetuje Daniel Chinchilla, vizažist Ariane Grande.

Ako to još niste znali, maskara će poslužiti i kao trenutno rješenje za prekrivanje sijedih vlasi u kosi ili primjerice obrvama.

Uspješno prekrivanje sijedih maskarom postići ćete tako da odaberete nijansu koja odgovara boji vaše kose i prijeđete preko cijele dužine vlasi. Nanesena maskara nestat će tek kada operete kosu.

Da biste riješili malu modnu krizu zbog ogrebotina na kožnoj torbi i cipelama, u tome će vam puno pomoći i maskara, otkriva BJ Gillian, kreativni direktor stranice Ready To Wear.

Ponekad, kada aplicirate maskaru, možete stvoriti nepotrebne mrlje na već nanesenom make-upu. Kako savjetuje vizažistica slavnih Marina Garavani, u toj situaciji nemojte očajavati, već uzmite suh kist i pokušajte ukloniti mrlje od maskare kada se ona osuši. Tako se nećete morate brinuti da ćete uništiti već naneseno sjenilo.

'Imate maskaru kojoj prijeti isušivanje? Stavite nekoliko kapi slane otopine nalik onoj u kojoj stoje kontaktne leće i promiješajte četkicom za maskaru. Ovaj mali trik vašoj će maskari podariti novi život', savjetuje vizažistica slavnih Brandie Hopstein