NE OKREĆITE LEĐA

Tri problema koja brak osuđuju na propast

04.05.2014 u 08:00

Bionic
Reading

U dugoj ste vezi i zajedinčki život ili brak sada su na vidiku. No primijetili ste neke neobične karakteristike kod svog čovjeka pa se brinete kako će to sve izgledati u budućnosti. Evo koja tri problema nikako ne smijete ignorirati

Bilo bi najbolje kada bismo imali kristalnu kuglu pa bismo znali vrijedi li se upustiti u dugoročnu vezu. Adriana Velez piše za Huffingotn Post kako su mnoge žene tvrdile da su 100% sigurne da su pronašle princa na bijelom konju, ali se za neke ispostavilo da su namjerno progledale kroz prste kod nekih ključnih problema. Neki su manje bitni i rješavaju se s vremenom, ali druge pak nikako ne smijete ignorirati jer su otrov za vezu.

1. Seks ga ne zanima

Žene to ponekad smatraju velikom prednošću, ali razmislite malo zašto uopće nije zainteresiran za odnose i intimu. Svi imaju trenutke kada im seks nije na pameti, ali da ga nikada ne inicira, nagovara iako kažete da vas primjerice boli glava, stvarno je neobično za bilo kojeg muškarca.

Za takvo ponašanje postoji više razloga, od toga da je depresiji, da je otkrio kako ipak voli muškarce ili vas jednostavno vara. Što god se krije iza tg problema, trebate ga riješiti prije nego se doživotno obvežete. Ne zaboravite da se najčešće radi o puno većim stvarima i problemima u vezi nego što je samo nedostatak seksa.

2. Kako se suočava s problemima

Kada je neraspoložen, razočaran ili u stresu i zlovoljan, reagira na način da puno pije, jede ili se povlači u sebe. To dotiče dvije stvari ključne za dugoročnu vezu: emocionalnu otpornost i zdrave mehanizme suočavanja. Ako se svaki put odaje nekim porocima kada dođe do zida, kako će to utjecati na vašu vezu kroz život?

Svi imamo svoje uspone i padove - svi smo ljudi. Ali način na koji reagiramo je važan. Postoje zdravi i bolji načini rješavanja problema i nagomilanog stersa koji gotovo nikoga ne zaobilazi u današnja vremena. Od razgovora, tjelovježbe, meditacije do bilo kojeg oblika sporta ili povjeravanja prijateljima – sve, samo ne zabijanje glave u pijesak. Važno je da prepoznajete kako on ima vjeru i sposobnost rješavanja problema.

3. Usamljeni vuk kojeg je teško zaista razumjeti

Ima tek nekoliko prijatelja i obično smatra da je neshvaćen. Koliko god je na početku takav misteriozni čovjek primamljiv i djeluje romantično, je li to osoba s kojom možete imati dugoročno kvalitetnu vezu? Zašto nema prijatelje iz djetinjstva ili barem srednje škole, je li sposoban održati vezu, biti lojalan i empatičan? Takve, naizgled male stvari, zapravo mogu otkriti kako će izgledati budućnost s 'usamljenim vukom'.

Pa i umjetnici s ekscentričnim vizijama imaju drage i važne ljude u svojim životima. To želite i od čovjeka za kojeg se planirate udati jer brak je upravo to - timski rad i kompromis.

Čak i kada otkrijete neke od ovih problema u vezi, ne znači da ga odmah trebate eliminirati. Možda mu je samo potrebno dati do znanja o kakvim se problemima radi i na kraju ćete ih riješiti zajedno.