POČEO MARATON

Tri dana trčat će se u spomen na 'balkanskog princa'

14.10.2013 u 10:24

Bionic
Reading

Jučer u 6.05 sati sa stadiona NK Sloga krenuo je počasni maraton u spomen na Tošu Proeskog. Šestu godinu zaredom maratonci trče od Nove Gradiške pa sve do Kruševa u Makedoniji, u koji će stići 16. listopada

Jutarnja kiša nije pokvarila odlično raspoloženje koje je vladalo uoči starta, a maratonce je ove godine ispratio dogradonačelnik Nove Gradiške Dario Ban. Jednu dionicu maratona u čast Toši Proeskom ove godine istrčao je i Dalibor Petko, voditelj kojemu je ovo druga godina da sudjeluje u maratonu.

'Bilo je to nevjerojatno iskustvo jer među maratoncima vlada pozitivna energija. Čast mi je što sam nakratko bio dio njihove ekipe. Oni su pravi heroji jer trče više od tisuću kilometara. Moje sudjelovanje bilo je skromno i u okviru mogućnosti, ali je od srca. Na ovaj način želio sam odati počast čovjeku koji u mom sjećanju ima posebno mjesto, neprežaljenom Toši Proeskom', izjavio je Dalibor Petko.

Ispred novogradiške Elektrotehničke škole prije tri godine postavljena je spomen-ploča Toši, a upravo su se jutros ondje mnogobrojni fanovi i direktorica Hit Recordsa Kristina Krajna uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća prisjetili Toše Proeskog.

Tošine riječi koje nas prate i punih šest godina otkako ga nema, 'Volim vas sve', na svoj način pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić kojega su svi jako voljeli.