KOJE ODABRATI?

Trendovski modeli traperica koji laskaju svakoj liniji

17.09.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Pronalazak dobrih traperica ponekad je mukotrpan proces. Izgubit ćete manje živaca i vremena ako unaprijed suzite izbor i usredotočite se samo na one modele koji vam laskaju građi

Krojevi skinny, boyfriend, girlfriend, širih ili ravnih nogavica – koje odabrati? Trendovi su u modu vratile nekad mrske  traperice za mame, kroj cigarete i visok struk, a model boyfriend i dalje je jedan od poželjnijih. U modu se vraćaju vintage nijanse otprije par desetljeća, a trendovskim modelima posljednjih godinu dana zajedničko je i to što imaju malo ili nimalo elastina što znači da ne možete računati na to da ćete se s lakoćom uspjeti ugurati i u broj manje traperice, pogotovo ako imate naglašenije obline.

Kako biste olakšali potragu za idealnim modelom hit traperica koji će laskati liniji tijela, uspješno prikriti koji kilogram viška, ali i istaknuti adute, otkrijte koji vam od trendovskih modela najbolje pristaju.

Linija pješčanog sata

Žene koje krasi ženstvena građa pješčanog sata trebale bi birati traperice visoka struka jer će im upravo takav model naglasiti najvitkiji dio - struk. Stoga je preporučljivo birati traperice visoka struka s minimalnim udjelomelastina (streča) te tamniju, sasvim blago izblijedjelu nijansu koje će laskati liniji, savjetuje Chloe Lonsdale, kreativna direktorica poznatog brenda traperica M.i.h.

Dječačka građa

Iluziju ženstvene linije žene koje krasi dječačka građa lako mogu napraviti noseći modele vintage krojeva s visokim strukom i nogavicama kroja cigarete, i to u materijalima koji ne sadrže nimalo elastina. Takvi modeli posebno dobro izgledaju u blijedim svijetloplavim nijansama.

Ženstvene obline


Modeli s nogavicama koje se šire prema dnu u stilu trapezica zapravo jednako dobro stoje svima bez obzira na građu tijela, a vizualno izdužuju i čine je vitkijom zbog čega su sjajan izbor za žene s oblinama. Nogavice se u tom slučaju trebaju početi širiti na predjelu iznad koljena kako bi uravnotežili šire bokove i stražnjicu.

Ne zaboravite, model s višim strukom koji će izravnati trbuh i vizualno izdužiti liniju uz visoke pete skida nekoliko kilograma viška i stvara dojam vitkosti.

Kruškolika građa

Nogavice koje se lagano šire prema dnu izbalansirat će liniju Promo


Traperice širih nogavica izbalansirat će šire bokove, a preporučljivo je potražiti naprednije modele s fit tehnologijom koje će uspješno prekriti (stisnuti) sve nepravilnosti. Preporučljivo je birati tamnije nijanse poput indigo plave ili crne jer one najviše laskaju figuri.



Niske cure

Traperice ravnih nogavica dužine do gležnja idealan su izbor Promo


Ako ste niski, najbolje je birati traperice ravnih nogavica i dužine do gležnja. Pritom vodite računa o tome da su najlaskaviji modeli koji se lagano šire prema dnu, a ove sezone to su jako popularni modeli odrezanih rubova.

Visoke cure

Iako vitkim visokim ženama stoji doslovce svaki model, ove sezone neće pogriješiti ako odaberu traperice s nogavicama koje se lagano šire prema dnu, a koje su odrezane u visini gležnja.



Flare traperice do gležnja Promo