MODA I UDOBNOST

Trendi dječje cipele koje će obožavati i mame i klinci

18.09.2015 u 07:22

  • +35

Dječje cipele

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Bionic
Reading

Rujan nam je podario još nekoliko sunčanih i lijepih dana pa je ostalo vremena da nakon početka škole mališanima stignemo kupiti zatvorenu i topliju obuću

Vjerojatno ste se već umorili od silnih obaveza koje nakon svakog ljeta čekaju s početkom škole pa možda još ne razmišljate o toplijoj odjeći i obući, ali i to će djeci začas zatrebati.

Velik je izbor obuće za djecu, ali prilikom kupovine pripazite na nekoliko važnih detalja. Dok djeca gledaju sviđa li im se određeni model tenisica ili čizmica, roditelji imaju dužnost pripaziti da obuća zadovoljava kvalitetu te da bude po pristupačnoj cijeni.

Kako su trenutno moderne tenisice svih oblika i boja, one vas doslovno mogu spasiti do dolaska snijega jer postoje visoki i puniji modeli. Bez obzira koji model ili vrstu obuće kupujete, obratite pažnju na materijale od kojih su izrađeni, kao i na odgovarajuću veličinu.

Za provjeru veličine u trgovinama mogu vam pomoći prodavačice jer većina njih ima takozvane mjerače za stopala. Osim toga, možete se poslužiti starim trikom - stavite prst u cipelu iza pete i ako nema više mjesta, onda je ona taman. Dijete treba stopalo, odnosno prste namjestiti tako da budu pri vrhu cipele, ali ne smiju biti savinuti. Zapravo, opće pravilo je da cipela treba biti veća desetak milimetara.

Sigurno znate da su prirodni materijali najpoželjniji, a u zaista širokom izboru obuće za djecu sigurno ćete pronaći par koji zadovoljava sve vaše kriterije.