MODNO ATERIRANJE

Trendeseterice sve češće furaju ravne cipele

06.12.2011 u 15:54

Bionic
Reading

Sve se više zvijezda spušta na zemlju i nosi cipele s ravnim potpeticama: Kristen Stewart, Alexa Chung, Nicki Minaj, Gwen Stefani. Ravni će potplati dominirati sljedećeg proljeća, a asfaltom će se koračati u 'brogsicama'

Zvijezda sage 'Sumrak' Kristen Stewart vrlo je pametna djevojka ili iza sebe ima pametne publiciste, jer se na londonskoj premijeri pretvorila u običnu curu. Kako? Tako da je usred svečanosti na crvenom tepihu zamijenila svoje vrtoglavo visoke sandale Jimmy Choo parom iznošenih, ali udobnih najkica, piše Telegraph.

Zbog tog malog čina buntovništva, mogle bi joj čestitati one žene koje udobnost cijene prije svega. Potpetice ili ravni potplati rasprava je slična onoj o Beatlesima i Stonesima, ali ravne cipele postaje sve više must-have za većinu žena svjesnih trendova.

Uz Kristen Stewart koja predvodi grupu trendeseterica koje i doslovce žele biti s nogama na zemlji, velika ambasadorica ravnih cipela je i Alexa Chung, lice talijanske marke Superga i drugu godinu zaredom nositeljica titule 'ikona stila' koju dodjeljuje British Fashion Awards. Slavni model androgina izgleda Agyness Deyn kombinira čipku i čizme svog dečka, a Gwen Stefani, Pixie Lott i Kelly Osbourne sve se više pojavljuju u svečanim prigodama u cipelama s ravnim potplatima. Čak je i reperica Nicki Minaj na nedavnoj dodjeli AMA zamijenila visoke platforme visokim tenisicama metalik boje.

Dizajneri su također prigrlili činjenicu da svaka žena nije spremna, niti je u stanju, koračati poput Sarah Jessice Parker na 12 centimetara visokim potpeticama. Stoga su na revijama za sezonu proljeće/ljeto modeli hodali u udobnim ravnim cipelama. Christopher Kane, Marc Jacobs i Paul Smith predstavili su mokasine. No zapamtite i termin brog – kombinaciju oksfordica i klompi koje je lansirao Haider Ackermann. Očekujte da će ih cure i klana ravnih cipela prve nositi ove sezone, najavljuje britanski Telegraph.