ISTINSKI KLASIK

Trend koji nije prošao nezapaženo: Obična bijela košulja obilježila je oskarovska izdanja

28.03.2022 u 14:09

Bionic
Reading

Na popisu komada koji nikada ne bi trebali nedostajati u ormaru godinama se nalazi jednostavna bijela košulja, a ovaj bezvremenski klasik uspio je modno obilježiti 94. dodjelu prestižne filmske nagrade

Dodjela filmskih nagrada Oscar održana 1998. godine u modnom smislu ostat će zauvijek upamćena po izdanju slavne Sharon Stone u bijeloj košulji s potpisom high street brenda Gap i dugom suknjom od satena boje lavande koju je za zvijezdu 'Sirovih strasti' kreirala dizajnerica Vera Wang.

Modnim stopama seks simbola 90-ih na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Oscar odlučile su krenuti brojne poznate dame.

Klasičnu bijelu košulju holivudska diva Uma Thurman nosila je uz crnu suknju brenda Bottega Veneta, a za njezinu zavodljivu varijantu odlučila se nova modna ikona Zendaya.

Zvijezda serije ‘Euforije’ blistala je u visoko rezanoj košulji od satena uparenoj s raskošnom srebrnom suknjom brenda Valentino - kombinaciji kojom je, poput Ume Thurman, brojne podsjetila na legendarno oskarovsko izdanje Sharon Stone.

Nošenju bijele košulje na crvenom tepihu nije odoljela ni zvijezda filma ‘Spencer’, Kristen Stewart, a poput slavne komičarke Wande Sykes kombinirala ju je s odijelom.

Stewart je nosila prozirnu bijelu košulju s potpisom Chanela, a njezine kristalne gumbe otkopčala je ispod pripijenog mini smokinga - s crnim vrućim hlačicama. Kako je otkrila njezina stilistica Tara Swennen, nije ni pomišljala o ideji nošenja haljine na dodjeli, a odluku o nošenju vrućih hlačica donijela je svega nekoliko sati prije dolaska na crveni tepih. Njezina partnerica, glumica i scenaristica Dylan Meyer također je nosila bijelu košulju na crvenom tepihu, zakopčanu i neuvučenu.

Wanda Sykes, kao jedna od suvoditeljica dodjele, nosila je bijelu košulju s gumbima od cirkona ispod bijelog smokinga s potpisom Pamele Roland kako bi prošetala crvenim tepihom sa suprugom Alexom Sykes.

NAJVAŽNIJI CRVENI TEPIH

Večer glamura: Pogledajte sve zadivljujuće haljine s ovogodišnje dodjele Oscara

Pogledaj galeriju