NEOBIČNI PROBLEMI

Trebate li se brinuti ako pas pojede vlastiti izmet

04.07.2017 u 15:43

Bionic
Reading

Možda ste nedavno primijetili kako vaš pas nakon što obavi nuždu pojede svoj izmet? Slažemo se da je to prilično ružna slika, no barem vam možemo olakšati brigu – to mu neće naškoditi

Neki psi jedu svoj izmet. To se najčešće događa mladuncima i ta bizarna navika najčešće nestane s godinama.

Iako postoje neki medicinski problemi koji mogu uzrokovati to ponašanje, glavnina slučajeva nije razlog za brigu.

Kako se nositi s problemom

Najbolji način na koji spriječiti psa da pojede izmet je da ga pokupite čim obavi nuždu. Psima koji pojedu svoj izmet neće biti ništa, no tuđi izmet može im naškoditi, pa je važno iskorijeniti to ponašanje.

Kad vodite psa na vršenje nužde, držite ga na uzici kako biste si olakšali 'borbu' za izmet. Naravno, idealno bi bilo kad biste svog ljubimca naučili da bez pogovora sluša naredbe jer vam to može olakšati niz drugih situacija. Na taj ga način možete i nagraditi nakon što vas je poslušao, pa to može poslužiti kao značajan korak u odvikavanju od želje za izmetom.

Postoje, također, neki dodaci hrani koji bi mogli pomoći odvikavanju psa od njegove ružne navike. Takvi dodaci hrani 'kvare mu okus izmeta'.

Najbolje je posavjetovati se s veterinarom koji će možda imati još neki koristan savjet i stručne preporuke vezane uz taj problem.

Autor: YouTube