ZA LJUBITELJE KOFEINA

Torta s kavom kojoj nećete odoljeti

26.11.2012 u 13:38

Bionic
Reading

Ljubitelji kofeina i kolača rado će spojiti dva omiljena okusa u ukusnoj torti, a sve o kavi još uvijek stignete saznati na prvom festivalu kave CoffeeArt koji se održava u Zagrebu

Jedan od jednostavnih, ali ukusnih recepata za kolače s kavom otkrila je blogerica sa stranica thepioneerwoman.com. Okušajte se u slaganju torte s okusom kave i zasladite vikend.

Za biskvit:

2 čaše brašna
2 čaše šećera
¼ male žličice soli
200 g maslaca
Pola čaše mlijeka
3 žlice instant kave
2 jaja
1 mala žlica praška za pecivo
2 male žlice vanilije

Krema:

100 g maslaca
450 g šećera u prahu
2 velike žlice instant kave
¼ male žličice soli
4 žlice vrhnja za šlag

Volite li kavu, isprobajte ovaj recept
Priprema:

Za biskvit su potrebna dva okrugla kalupa za pečenje ili možete peći jedan po jedan. Uglavnom, kalupe svakako namažite maslacem i pobrašnite. U velikoj zdjeli pomiješajte šećer, brašno i sol te stavite sa strane.
U lončiću otopite maslac za biskvit na srednjoj vatri, a u drugom lončiću ugrijte jednu čašu vodu i u nju ubacite kavu.

Kada se maslac otopi dodajte kavu i pustite da kipi kratko vrijeme te zatim ostavite da odstoji minutu ili dvije. U drugoj zdjeli dobro pomiješajte jaja, prašak za pecivo i vaniliju, a zatim po malo ulijevate otopljeni maslac. Pazite da ne bude vruć i dodajte ga po malo da njegova toplina ne bi utjecala na sirova jaja. Ova smjesa dostatna je za dva biskvita ili ga nakon pečenja možete prerezati. Biskvit se treba peći oko 20 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih.

Kada radite kremu uzmite maslac (neka stoji na sobnoj temperaturi prije) i dobro ga izmiksajte sa šećerom. Tada dodajte kavu i sol pa na kraju vrhnje za šlag. Kremu namažite između biskvita, a dio ostavite za ukrašavanje.

Festival kave CoffeeArt održava se još ovoga vikenda na Trgu bana J. Jelačića, a osim kupnje po povoljnjim cijenama, moći ćete naučiti nešto o kavi i dobro se zabaviti.

219674,219154,217859,215701