idu uz sve

Topli i savršeni za svaku priliku: Ovi modeli jakni i kaputa kao stvoreni su za hladne dane

16.12.2022 u 06:19

Bionic
Reading

Bilo da ste kod kuće, u skijaškoj kolibi ili u spa hotelu u austrijskim Alpama - za mnoge božićni blagdani znače okupljanje s voljenima na ugodnom mjestu, ali i pakiranje kofera. A to je vjerojatno najmanje zabavan dio. I dok ljetna garderoba dopušta nošenje i pokojeg komada viška, kada je riječ o zimskoj odjeći, sve treba biti dobro isplanirano, a uz ove kapute i jakne bit ćete spremni za svaku prigodu

Svatko tko je bar jednom putovao za zimske praznike jako dobro zna koliko pakiranje tada može biti izazovno. Kaputi i jakne zauzimaju vjerojatno najveći dio garderobe, a rijetko kada imamo luksuz nošenja više od jednog primjerka.

Stoga treba mudro birati. Najbolje je odlučiti se za jaknu ili kaput koji će pristajati uz svaki look, a uz to su dovoljno topli za šetnji po snijegu i gradske obilaske. Ova tri atraktivna, praktična i trendi modela ispunjavaju sve te zahtjeve, a uz to su najsvestranija pratnja za vrijeme božićnih blagdana i, naravno, izgledaju super stilski dotjerano.

  • +7
Jakne i kaputi za božićne praznike Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kaput u boji devine dlake

Kaput u boji devine dlake pravi je klasik te elegantna opcija za praznike ove godine. Kaputi čija je bež boja inspirirana devinom dlakom posebno dobro pristaju uz profinjeni božićni look. Pomislite samo na kombinaciju s malom crnom haljinom, šljokičastim kreacijama ili pak kombinezonom. Ovaj modni izbor podiže baš svaki casual look.

Džemperi i traperice ili trenirke i uggsice, koje na brzinu obujemo ujutro na putu do dućana, izgledaju istovremeno moderno i chic s kaputom boje devine dlake. Odaberete li baš original od devine dlake, zajamčeno se nećete smrznuti - no jeftiniji modeli od vune također lijepo griju na zimskim temperaturama.

Kožna jakna s krznom

Jakna s toplim krznom još je jedan omiljeni komad koji djeluje ugodno i toplo te nadopunjuje svaki look. Obično je karakterizira pomalo boxy kroj, gornji sloj od (najčešće umjetne) kože u krem, crnoj ili boji konjaka, sa zatvaračem i detaljima na remenima te s podstavom i umetcima od imitacije janjeće kože. Ovaj model ne samo da je neodoljivo mekan i udoban, već je i pravi borac protiv hladnoće.

Vrlo je popularan i ove zime te se može kombinirati na mnogo načina. Ove jakne pružaju odličan kontrast elegantnim stilovima i uvijek su cool izbor za bazne stajlinge poput traperica i dolčevite.

Bunda od umjetnog krzna

Ovaj modni trend nezaobilazan je za sve koji se groze niskih zimskih temperatura. Bunde od umjetnog krzna dolaze s dodatnim faktorom ugode i osiguravaju ugodnu toplinu čak i pri najnižim temperaturama.

Bunde od umjetnog krzna uvijek izgledaju elegantno i sofisticirano, bez obzira na to kombinirate li ih uz kožne hlače i crnu dolčevitu. Nosite ih i uz tajice, pulover i čizme ili stilizirajte uz razigranu mini suknju i čizme do koljena. Nema sumnje, bunde od umjetnog krzna predstavljaju must have za hladne božićne blagdane. Ostaje samo pitanje hoćete li se odlučiti za slatke i razigrane boje, zagasite nijanse, XXL modele ili ležerne, a jednako meke jakne.