ODLIČNO RJEŠENJE

Tko ne bi poželio bezbolnu depilaciju i glatke noge

06.03.2014 u 16:36

Bionic
Reading

Zdravlje je preduvjet ljepote, smatraju organizatori ovogodišnjih Dana ljepote, koji se od petka do nedjelje održavaju na Zagrebačkom velesajmu

Koža, umjetni ili njegovani nokti, oči s poželjno gustim i dugačkim trepavicama i oblikovanim obrvama, čvrsta i gusta sjajna kosa, sve to je u središtu interesa brojnih profesionalaca koji će predstaviti najnovija dostignuća svoje industrije. Koordinatorica sajma, Mirjana Lešković, na jučerašnjoj konferenciji za tisak najavila je i velik interes za preglede tijela kod zdravstvenih stručnjaka.

'Sve više ljudi uviđa da ljepotu uvjetuje zdravlje našeg tijela. Dokaz tome je i 160 rezerviranih termina za pregled preventivni madeža, koje smo zabilježili već sada prije početka sajma', kazala je Lešković.

Istakla je da je 16. po redu sajam namijenjen profesionalnim kozmetičarima, proizvođačima, trgovcima i kupcima preparativne i dekorativne kozmetike, aparata, opreme i pribora za kozmetičke i frizerske salone. S druge strane su posjetitelji, rekreativci i oni koji brinu o ljepoti, kondiciji i oblikovanju tijela. Zato su organizirani seminari, radionice, prezentacije i edukacije.

Nikolina Šuberović, predstavnica Luxury cosmeticsa iz Rijeke, tvrtke koja nudi paste za egipatsku depilaciju, s brojnim prednostima pred uobičajenim tehnikama ovog ne baš ugodnog zahvata protiv neželjenih dlaka predstavila je program. Radi se o seriji od sedam vrsta pasti s bazom od šećera, limuna i raznog ljekovitog bilja u koje riječka tvrtka miješa egzotične sastojke kao što je arganovo ulje. Šuberović se pohvalila da će na sajmu pokazati novu pastu sa zlatnim listićima, koji doprinose određenom ugođaju i efektu depilacije.

'Naše paste lijepe se samo za dlake, a ne i za kožu. Zato je puno manje bolno, jer ne nadražujete nepotrebno kožu. Druga sredstva za depilaciju skidaju vanjski sloj kože i izlažu je negativnom djelovanju izvana. Naša pasta skida samo površinski sloj odumrle kože, kao piling', objasnila je Šuberović.

Tako se probija i poduzetnica Andrea Crmečki, zagrebačka modna dizajnerica i ilustratorica. Njena marka je davida's, koju nose njena odjeća i modni detalji za djevojčice i žene. Proizvodi tekstilnu robu od kvalitetnih tkanina i pletiva, kao što je češljani pamuk. Obzirom da obrt djeluje tek tri godine Crmečki nema vlastiti pogon, pa kreacije šiva uslužno u tvornicama kao što je Gerok u Đakovu.

Iz promotivnih letaka sajma možemo vidjeti da je na ovoj manifestaciji poželjno i znanje engleskog jezika, jer mnogi od tretmana, proizvoda i tehnika nose nazive na tom svjetskom jeziku. Recimo, osim posebnih trendy boja kosa i tehnika šišanja, postoji i njega kose Amethyste, ali i HD stiliziranje i oblikovanje kose. Seminar o tome vodit će Alessandro Atzel Elia, stilist iz akademije Farmavita iz Milana. Osim toga, u okviru sajma organizirana su i usko specijalizirana natjecanja kao što je 2. međunarodno natjecanje u nadogradnji trepavica.