RECEPTI ČITATELJA

Tko može odoljeti torti od malina?

13.06.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Voćnim desertima rijetko tko može odoljeti, a kada se zajedno spoje biskvit od kakaa i krema od maline, teško da će ga itko odbiti

Sastojci za biskvit:
4 jaja
300 g brašna
prašak za pecivo
100 g šećera
3 jušne žlice kakaa
100 g maslaca

Sastojci za kremu:
250 grama malina
100 g šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
vrećica želatine

Priprema:
Biskvit:
Izraditi glatko tijesto od žutanjka, maslaca, kakaa, šećera i praška za pecivo. U to lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Staviti u kalup za tortu i ispeći biskvit pa ga prerezati na dvije ploške.

Krema:
Želatinu otopiti prema uputi na vrećici. Vrhnje izmiksati u šlag. Maline oprati, ocijediti, pomiješati sa šećerom i usitniti štapnim mikserom. Sve zajedno pomiješati u kremu.

Staviti donju plošku biskvita u kalup za torte. Na nju staviti kremu i poklopiti drugom polovicom biskvita. Ostaviti preko noći u hladnjaku. Pažljivo odvojiti od kalupa, ukrasiti i servirati.

Recept za tortu od malina poslala nam je Sanja Kruljac iz Zagreba.

Imate li svoje omiljene recepte za kolače s voćem, svakako ih pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.