SEVE ZA POVORKU

Tko je Severinu spriječio da ode na Beograd Pride?

22.03.2013 u 12:22

Bionic
Reading

Slovenske dnevne novine 'Delo' razgovarale su sa Severinom koja je govorila o politici, ljubavi, ljudskim pravima i ostalim aktualnostima

Na konstataciju kako u zadnjem spotu ponovno nastupa puna erotike, u korzetu, visokim petama, Seve kaže za Delo:'Gledajte, ja sebi samoj ne djelujem erotično', odgovorila je kroz smijeh.

Kada je bila riječ o Danu žena, emancipaciji, novinarka je ustvrdila kako se ženu i dalje dalje lako može uništiti podmetanjima i lažima, s čime se Severina složila.

'Kao što se meni dogodila ona situacija s filmom… Jednostavno nisam mogla izaći iz kuće, nisam više mogla stati na pozornicu. NIšta me više nije zanimalo', rekla je i dodala:'Najbolje bi bilo reći da nisam sudjelovala u filmu, zar ne? A to da se tvoja intima tako iskoristi čini mi se zastrašujuće. Kako bi drugi razumjeli što mi se dogodilo, trebaju to doživjeti na vlastitoj koži. Kada se to događa drugima, ne možeš si ni zamisliti što osoba prolazi i kako se poniženo osjeća. To sam doživjela kao psihičko i medijsko silovanje. Mislila sam da se nikada više neću vratiti na estradu'.

Nakon nekoliko političkih pitanja o stavovima prema sadašnjoj vladi, nekim nastupima za tadašnji HDZ, izbacivanju Jadranke Kosor iz stranke, uslijedilo je pitanje o gej pravima. Na pitanje je li bila u povorci, Seve je odgovorila kako je imala tu namjeru.

'Te su stvari u Hrvatskoj i Beogradu još uvijek jako problematične da me, iskreno vam kažem, strah izaći na ulicu. Kad je bio prvi Pride u Beogradu, snimala sam album s Goranom Bregovićem. Goran je tada rekao: 'Da, idemo na Pride'. Ja sam bila za, a potom su na nas skočili menadžeri Tomica (Petrović) i Raka i uzviknuli: 'Jeste li vi normalni?'.