NAGRADNJAČA

Tko je osvojio knjigu 'Tkanje života'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 21.04.2009 14:12
  • Objavljeno 14.04.2009 u 14:19
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Najuglednija hrvatska psihologinja i Zagrepčanka godine u svojoj knjizi 'Tkanje života' napravila je zbir znanstvenog i životnog iskustva te predstavila priručnik za samopomoć koji je nastao kao odgovor hrvatskih psihologa na brojne strane psihološke priručnike u kojima se nude univerzalni, ali vrlo često i potpuno neprimjenjivi recepti za sreću

'Tkanje života' prof. dr. Mirjane Krizmanić u dva mjeseca zbog velike potražnje otisnuto je u čak 30 tisuća primjeraka. Knjiga 'Tkanje života' postala je najbrže prodavan naslov svih vremena na hrvatskom tržištu. U samo dva mjeseca tiskano je već šest izdanja.

Posebnost ove knjige je u autoričinom nastojanju da ne nudi ružičaste naočale, nego na realan način želi približiti čitatelju razlikovanje životnih činjenica na koje možemo imati utjecaj od onih koje uz sav napor ne možemo promijeniti.

Naziv knjige 'Tkanje života' zapravo je slikovit prikaz kojim autorica zagovara tezu da sve što smo dobili rođenjem, uključujući i okolinu u kojoj smo se rodili, samo su početne niti tkanja na kojemu ćemo sami dalje tkati svoj život.

Životni ciljevi, religioznost, smrt bližnjih, suočavanje s neuspjesima, bolni događaji, samo su neke od tema koje prof. Krizmanić obrađuje u knjizi.

Prof. dr. Mirjana Krizmanić jedna je od najpopularnijih hrvatskih znanstvenica, poznata na području svih zemalja bivše Jugoslavije, na čijoj su Katedri za kliničku psihologiju u posljednjih trideset godina stasale generacije današnjih psihologa. Jedna je od osnivačica nevladine humanitarne udruge Dobrobit koja se bavila edukacijom i pružanjem pomoći ratnim stradalnicima. Članica je Hrvatskog psihološkog društva, a od početka rata u Hrvatskoj bila je i član Njujorške akademije znanosti.

Knjigu su osvojili:

Snježana Odak
Deni Janković
Silvija Licul Mikulić

Nagrada će bit poslana poštom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi