ODLIČNO JOJ IDE

Tko je najbolje plaćena showbizzerica do 30 godina?

13.07.2012 u 10:49

Bionic
Reading

Taylor Swift (22) našla se na prvom mjestu Forbesove top ljestvice najbolje plaćenih zabavljača do 30 godina. Country pop zvijezda iza sebe je ostavila i planetarno popularne zvijezde Justina Biebera, Rihannu, Lady Gagu kao i glumce iz sage 'Sumrak'

Mlada je Amerikanka zaradila impresivnih 57 milijuna dolara u razdoblju između svibnja 2011. i svibnja 2012. godine.

Njezina tri albuma Taylor Swift, Fearless i Speak Now postali su platinasti čak četiri puta.

Ne smijemo zaboraviti ni njezinu, nedavno završenu svjetsku turneju Sparks Fly u sklopu koje je za svaki nastup zaradila milijun dolara. Osim toga, Swift je snimila i dvije pjesme za soundtrack velikog filmskog hita Igre gladi, a na jesen će lansirati drugi parfem sa svojim potpisom.

No Swift ne planira odmarati na lovorikama.

'Upravo razgovaramo o mojim poslovnim planovima. Puno toga će se još dogoditi', poručila je Taylor na Facebooku.

Iza sebe, na toj je Forbesovoj ljestvici ostavila i Justina Biebera koji je zaradio 55 milijuna dolara, Rihannu (53 milijuna dolara), a zatim slijede: Lady Gaga (52 milijuna), Katy Perry (45 milijuna) i Adele (35 milijuna dolara). Tko je to rekao da je glazbena industrija mrtva?

A tek onda po zaradi poredali su se glumci. Među najbolje plaćenim glumcima su zvijezde sage Sumrak: Kristen Stewart je prva sa zaradom od34,5 milijuna dolara, a slijede je Taylor Lautner (26,5 milijuna) i Robert Pattinson (26,5 milijuna dolara. Na ovoj Forbesovoj ljestvici se kao osmi našao i 29-godišnji reper Lil Wayne koji je zaradio 27 milijuna dolara.