U ŠKOLI

Tinejdžeru zabranili da se oblači kao žensko

07.10.2009 u 07:32

Bionic
Reading

Jonathan Escobar ima 16 godina i voli odjenuti uske hlače, bluze, šešire, sve ono što mnogi smatraju ženskom odjećom. No zbog toga je u svojoj gimnaziji izazvao pravu pomutnju pa mu je ravnatelj rekao da se treba odijevati 'muškije'

Osim toga, ravnatelj gimnazije North Cobb rekao mu je da ako ne želi promijeniti način odijevanja, treba razmisliti o školovanju kod kuće.

Jonathan se preselio iz Miamija kako bi u North Cobbu živio sa svojom sestrom. Napominje kako u njegovoj staroj školi nitko nije imao ništa protiv njegova načina odijevanja.

Osim toga, kaže kako su u novoj školi za vrijeme odmora svi buljili u njega, a drugog dana škole došao je policajac i s njime razgovarao o sigurnosti.

Čak je i na Facebooku osnovana grupa nazvana 'Support Jonathan' koja je u vrlo kratkom vremenu skupila 900 članova te mnogi planiraju napraviti ružičaste majice s ovakvim natpisom.

'Ako se ne smijem izraziti, neću ići u školu. Ne želim poslati poruku u svijet da zbog toga kakav sam ne smijem imati pravo na školovanje!' zaključio je Jonathan.