LJETNA IDILA

Telegraph: Hvar je idealan za obiteljski odmor

10.02.2016 u 10:14

Bionic
Reading

Iako listom najpoželjnijih otoka za obiteljski odmor dominiraju Grčka i Španjolska, hrvatski Hvar našao se na prvom mjestu

Jedna je stvar sigurna – Hvar je uvijek u modi. No bez obzira na to što privlači one koji vole noćni život, otok Hvar dovoljno je velik i zanimljiv i za obitelji s djecom koje su došle ljetovati, piše britanski Telegraph.

'Hvar je vjerojatno najmondenija otočna destinacija u Hrvatskoj, i na njega zbog boutique hotela, morske hrane i boho-glam noćnog života hrle svi, od parova na medenom mjesecu do poznatih glumaca. No ovaj je otok dovoljno velik i raznovrstan da na njemu mogu uživati i obiteljski s djecom.'

Telegraph ga preporučuje zbog prekrasne prirode, polja lavande, maslinika i vinograda te mirnog Jadranskog mora u kojem djeca mogu uživati u plivanju i morskim aktivnostima bez straha do velikih valova i struja kao što je slučaj s Atlantskim oceanom. Hvar ima plaže koje su sjajne za djecu te mnoge aktivnosti u kojima tinejdžeri mogu uživati, od surfanja do ronjenja. Telegraph je izdvojio Palmižanu na Sv. Klementu kao dobro početno mjesto s kojeg će obitelji na godišnjem odmoru moći istraživati Hvar.

Među ostalim lokacijama izdvojenim za obiteljski godišnji odmor našle su se Mallorca i Menorca te Lanzarote u Španjolskoj, francuska Korzika, talijanska Sardinija i Sicilija te Rodos, Krf i Lefkada u Grčkoj.

Svako od tih mjesta nudi razne zanimljivosti i prekrasne pejzaže i plaže kao stvorene za djecu.